Başesgioğlu: Türkiye’ye yatırım yapın

Başesgioğlu, İngiliz Türk İşadamları Sanayi ve Ticaret Odası tarafından düzenlenen toplantıya katıldı. Bakan, toplantıda, 2 günlük gezisi süresince yaptığı temaslar ve göçmenlik işlerinden sorumlu Bakan Yardımcısı John Ryan ile yaptığı görüşmeler hakkında bilgi vererek, işadamlarının sorularını yanıtladı.


Başesgioğlu, İngiltere gezisinin ikinci gününde AB sürecindeki gelişmelerden, İngiliz yatırımcıların Türkiye’deki faaliyetlerinin ekonomik gelişimlerine kadar birçok konu hakkında açıklamada bulundu.


Bakan, Türkiye’de, sayıları 944’ü bulan İngiliz yatırımcıların 2005 yılı itibari ile 1.7 milyar dolar yatırım yaptıklarını, 2006 yılı Ekim ayında ise bu rakamların arttığını ve Türkiye’deki yabancı sermaye içinde İngiliz yatırımlarının yüzde 8.5 oranında artış gösterdiğini söyledi.


2006’da 70 Türk yatırımcısının da İngiltere’de faaliyet göstermeye başladığını belirten Bakan Başesgioğlu, “Türkiye’de yabancı uyrukluların çalışma izinleri Çalışma Bakanlığı tarafından çıkarılıyor. 2003’den, bugüne kadar 700 İngiliz vatandaşına Türkiye’de çalışma izni çıkarıldı. İki ülke arasında karşılıklı ilişkiler önümüzdeki süreçte gelişmeye aday. Ticari gelişmelere, hukuki alt yapıyı hazırlıyoruz…” dedi.


Başesgioğlu, her iki ülke vatandaşlarının diğer ülkede çalışırken sosyal güvenliğinin korunması konusunun önemine de değinerek, İngiliz Bakan John Ryan ile yaptığı görüşmeye de “İngiltere’nin, AB sürecinde Türkiye’ye bugüne kadar verdiği üst seviyedeki destek için memnun olduğumuzu muhataplarımıza bildirdik. Onlar da bu desteğin süreceği bilgisini bize ilettiler” diye değindi.


İngiltere’deki bütün işadamlarını Türkiye’ye yatırıma davet eden Bakan, şöyle devam etti:


“Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin 2007’de yapılacak. Türkiye’de bu dönemde istikrarsızlık ortaya çıkacağı şeklinde çıkan söylentiler  gerçeği yansıtmıyor. Ekonominin 2007’de de istikrarlı bir şekilde devam edeceğine inanıyoruz. Türkiye’de finansal sektör, kurumsal hale gelmiştir. Türkiye’de artık sağlam bir bankacılık sektörü bulunuyor. Seçim döneminde, hükümet olarak özel bir seçim programı yapmayacağız. Türkiye’nin bu dönemi doğal ekonomik süreç ile geçireceğine inanıyoruz…”

799070cookie-checkBaşesgioğlu: Türkiye’ye yatırım yapın

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.