Bahçeşehir Koleji’nde toz pembe defile

Defilede Bahçeşehir Koleji öğrencilerinin kendi tasarladıkları ve diktikleri kıyafetlerin mankenliğini yine Bahçeşehir Koleji öğrencileri yaptı. Öğrencilerin pembe renkli tasarımları, sahnenin dekoru ve mankenlik yapan öğrencilerin performansları izleyicilerden tam not aldı.

Defilenin en ilgi çekici kısmı ise öğrencilerle beraber mankenlik yapan öğretmenlerdi. Kolej öğretmenleri defileye katılarak hem öğrencilere hem de etkinliğe yardımda bulundu. Defilenin sonunda bu etkinliği planlayan, öğrencilerin göğüs kanseri konusunda bilgilenmesini ve yardım toplanmasını sağlayan 11.sınıf öğrencisi Melis Bodur büyük bir alkış topladı. Defilenin giriş biletlerinden elde edecekleri gelir, Pembe Hanım Derneği’ ne bağışlanacak.

Bunun yanı sıra son günlerde göğüs kanseriyle mücadele eden Bahçeşehir Koleji Matematik öğretmeni Hülya Smail’in konuşması sırasında duygulu anlar yaşandı. Hülya öğretmen, öğrencilerinin bu organizasyonu sayesinde moral kazandığını ve yetiştirdiği öğrencileriyle gurur duyduğunu belirtti.Öğrenciler de büyük alkışla öğretmenlerine olan inanç ve desteklerini ifade ettiler.

Pembe Hanım Derneği Kurucusu Dr.Sevil Öz de yaptığı konuşmasında 25 yıllık hekim hayatı boyunca göğüs kanseri olan bayan hastalarla ilgilendiğini, daha geniş kitlelerle ulaşmak için hastalarıyla birlikte “mememi seviyorum” sloganı ile Pembe Hanım derneğini kurduklarını söyledi. Bahçeşehir Koleji öğrencilerini daha lise çağlarından itibaren toplumun sorunlarına duyarlı oldukları ve böyle güzel bir organizasyonla derneğe destek verdikleri için çok takdir ettiğini ifade etti.

2010-2011 ders yılında Bahçeşehir Koleji lise kampüsünde “Yardım Gönüllüsü Gençler Kulübü” adı altında yeni bir program başlatıldı. Program, Topluma Hizmet Projeleri geliştirmek; uygulamak ve uygulanmasına liderlik etmeyi hedefliyor.

Programın temel felsefesi, öğrencilerin kendi ilgi ve beceri alanlarından yola çıkarak, topluma bizzat hizmet götürebilecekleri türde projeler geliştirebilmek. Gruplar halinde veya bireysel olarak tasarladıkları projelerde öğrenciler, seçtikleri bir rehber öğretmen denetiminde çalışıyorlar. Ders saatleri dışında, kendi geliştirdikleri sosyal hizmet etkinliklerine katılarak, sosyal sorumluluk bilincini geliştiriyorlar.

Öğrenciler yıl boyunca doğaya saygı, hayvan barınakları, kimsesiz çocuklar, yaşlılar, engelliler, otizm, lösemi gibi konularda TEMA, LÖSEV, Toplum Gönülleri Derneği, Çocuk Esirgeme Kurumu, Huzurevleri gibi birçok dernek ve kurumla işbirliği yaparak birbirinden farklı projelere imza attılar.

Öğretmen Hülya Smail

Melis Bodur

Öğretmenler

Pembe Hanım Derneği’ nden Sevil Öz

1295190cookie-checkBahçeşehir Koleji’nde toz pembe defile

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.