Bakan başka, sözcü başka konuşuyor

Dışişleri Bakanı Adam Rotfeld, Türk meslektaşı Abdullah Gül’e “Dün parlamentoda az milletvekili varken yasayı geçirivermişler. Hükümetimiz yasayı doğru bulmuyor” diye dert yanmıştı.

Polonya Parlamento Sözcüsü Viladimir Timoshevich ise bakandan farklı bir üslupta konuşarak “Türkiye’nin yakışıksız eleştirilerini kabul edemem” dedi.
 
PanARMENIAN haber ajansına bir açıklama yapan Polonya Parlamentosu Sözüsü Viladimir Timoshevich, “Polonya’nin Ermeni soykırımını tanıması Türkiye’ye karşı bir tutum anlamına gelmez.Türkiye için tarihi gerçekleri kabul etmek gittikce zorlaşıyor. Türk yetkililer, Ermeni’lere yapılan ayrımcılık konusunda hesap vermeyi arzu etmiyorlar. Soykırım yapıldı veya yapılmadı bu bir sorudur ama Türk arşiv ve belgeleri Türkiye’nin bu konuda suçlu olduğunu ortaya koyuyor.” dedi.

Tarihi sorunun Polonya ve Türkiye ilişkilerinde anlaşmazlığa yol açmaması gerektiğini vurgulayan sözcü, “Bunun bir anlamı yok. Türk Dışişleri Bakanı da bu konuda elinden geleni yapıyor ve umuyorum  bu sorun önümüzdeki günlerde çözülür” diye konuştu.

ERMENİ YÜRÜYÜŞÜ

Öte yandan Ermeniler bugün (pazar) Türkiye’nin Brüksel Büyükelçiligi önünde gösteri yapacaklar.
 
Özel Olaylar Organizasyonu – Devlet Komisyonu tarafindan yapılan bir açıklamaya göre, Ermeni soykırımının 90’ncı yıldönümü nedeniyle Büyükelçilik önünde yürüyüş yapılacak.
 
Belcika’daki Ermeni topluluğu,Belçika Ermeni Büyükelçisi Vigen Chitechian ve Ermenilerin NATO Özel Görev Temsilcisi S. Mkrtchian “Bilinmeyen Askerler” anıtına çelenk koyacaklar.

Dün gece Monet Caddesi üzerinde soykırımda ölenlerin anısına mumlar yakılacak. 

 

 

1104250cookie-checkBakan başka, sözcü başka konuşuyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.