Bakanın intiharı polis şefini işinden etti

Başbakan Jaroslaw Kaçinski, sol hükümet döneminde yapı ve imar işlerinden sorumlu bakan Barbara Blida’nın evine operasyon düzenleyen İç Güvenlik Bürosu (Agencja Bezpieczenstwa Wewnetrznego) Şefi Bogdan Swieczkowski’yi görevden aldı.

Kömür mafyasıyla yakın ilişki içerisinde olmak, kamu sektörü çalışanlarına kanun dışı ödeme yapmak, rüşvet almak ve yolsuzluk suçlarından hakkında soruşturma yürütülen yapı ve imar işlerinden sorumlu eski kadın bakan Barbara Blida, İç Güvenlik Bürosu dedektiflerinin evinde arama yaptığı sırada intihar ederek yaşamına son vermişti.

CENAZEDE TEPKİ

Eski kadın bakan Blida, dün düzenlenen cenaze toreninin ardında doğum yeri olan Siemianowice Slaskie’da toprağa verildi. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı cenaze töreni sırasında Cumhurbaşkanı ve Başbakan Kaçinski kardeşlere tepki yağdı.

Lech ve Jaroslaw Kaczynski kardeşler, bir süre önce de Komünist Parti üyesi olduklarından şüphe duyulan devlet memurlarına yönelik bir komünist avı başlatmıştı. ‘Komünizmden arınma yasası’ uyarınca aralarında aydın, sanatçı, yazarların da olduğu çok sayıda kişi fişlendi ya da görevden uzaklaştırıldı.

1150450cookie-checkBakanın intiharı polis şefini işinden etti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.