Başkonsolos muavini Cebeci dönüyor

Londra Başkonsolosluğumuzdaki görev süresi 15 Eylül itibarıyla sona erecek olan Türkiye’nin Londra Başkonsolos Yardımcısı Şener Cebeci, dönüş hazırlığına başladı.


Konsolos Şener Cebeci’nin yerine  atanan “Başkonsolos Yardımcısı Konsolos Sunay Dizdar”ın 17 Eylül Pazartesi günü göreve başlayacak.


Tacakistan Büyükelçi Yardımcılığı sonrasında iki yıl Londra’da “unutulmaz dostluklar” kurduğunu belirterek “herkese teşekkürlerini” ileten Cebeci, “Londra’yı çok sevdiğini” ve “Vedaların herzaman zor olduğunun” söyledi.


Cebeci, duygularını şöyle ifade etti;


“Sevinç hüzün ikiz kardeş gibidir; ikisi de bağlıdır birbirine, her sevincin ardında bir hüzünlü bekleyiş vardır ve her hüznün sonunda burukta olsa bir sevinç yaşanır. Ayrılıklar hüzün vericidir. Londra’yı sevmiştim. Türk toplumuyla, alışagelmişliğin dışında harika bir diyalog vardı… Burayı takip edeceğim. Uzak da olsa. İlk göz ağrım değildi, ikinci göz ağrımdı. Şimdi iki gözümde ağrıyor. Çok hızlı geçti zaman. Daha şimdiden üzüntü ve sevinci birarada yaşıyorum. Ailem orada, sevdiklerim orada. İstanbul’u özlüyorum. Gerçi Ankara’da görev yapacağım. Londra’daki konsolosluk görevimi hamd olsun büyük özveriyle tamamlayarak veda edeceğim için sevinçliyim. Birgün tekrar Londra’ya yeni bir görevle gelmek nasip olursa bu benim için tatlı bir sürpriz olur.”

804590cookie-checkBaşkonsolos muavini Cebeci dönüyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.