Başkonsoloslukta e-rendevu olanağı

Türkiye’nin Londra Başkonsolosluğu’nun yaptığı açıklama aynen şöyle:


“Bilindiği üzere, Başkonsolosluğumuzda halihazırda sadece noterlik hizmetleri randevu ile verilmekte, diğer işlemler için (pasaport, askerlik, nüfus, vatandaşlık vs) Başkonsolosluğumuza müracaat eden vatandaşlarımız, hafta içi 09.00-13.30 saatleri arasında, müracaat sırasına göre işlemlerini yaptırmaktadır.


Noterlik hizmetlerinde üç yıldır uygulanmakta olan randevu sisteminin, vatandaşlarımıza daha kaliteli, hızlı ve düzenli hizmet verilmesinde önemli katkılar sağladığı görülmüştür.


Vatandaşlarımıza sunulan konsolosluk hizmetlerinin kalitesinin arttırılması çalışmaları kapsamında, randevu ile verilen noterlik  hizmetlerinde alınan verimin de etkisiyle, arzu eden tüm vatandaşlarımıza, bütün işlemler için önceden randevu almak suretiyle işlemlerini sırada beklemeden, kendilerine uygun gün ve saatte yaptırmaları imkanı sağlanması kararlaştırılmıştır.


Bu çerçevede, 9 Nisan 2007 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, isteyen vatandaşlarımız, internet sitemizden (www.turkishconsulate.org.uk) “online” olarak veya Başkonsolosluğumuz santral numarasını (020 7591 6900) aramak suretiyle telefonla randevu alabilecektir.


Genel randevu sisteminin, özellikle uzak bölgelerde ikamet eden ve/veya çalıştığı işyerinden izin almak durumunda olan vatandaşlarımıza konsolosluk işlemlerini kendilerine uygun gelecek şartlarda yaptırmak hususunda önemli kolaylıklar sağlayacağı düşünülmektedir.


Tabiatıyla, noterlik hizmetleri haricindeki işlemler için randevu almadan müracaat etmek isteyen vatandaşlarımızın başvuruları, önceden olduğu gibi, müracaat sırasına göre yapılmaya devam edilecektir.


Keyfiyetin vatandaşlarımıza en geniş şekilde duyurulmasında basın, dernek ve diğer kuruluşların katkıları şükranla karşılanacaktır.”

800660cookie-checkBaşkonsoloslukta e-rendevu olanağı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.