‘Balyoz’da eski komutanlara gözaltı

Edinilen bilgiye göre, İstanbul’da yürütülen soruşturma kapsamında, Ankara Terörle Mücadele ekiplerince İbrahim Fırtına’nın da aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. Bu kişiler sabah erken saatlerde Adli Tıp’ta sağlık kontrolünden geçirildi. Emekli Orgeneral Fırtına ile 6 kişi, uçakla İstanbul’a getirildi.

Soruşturma kapsamında eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Ergin Saygun ile emekli Albay Kubilay Aktaş’ın da aralarında bulunduğu 5 kişi de İstanbul’da gözaltına alındı.

ERDOĞAN: 40’I AŞKIN GÖZALTI SÖZ KONUSU

Bu arada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İspanya Başbakanı Zapatero ile düzenlediği basın toplantısında bir gazetecinin ”Balyoz Planı” iddialarına ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

”Bugün sabah itibarıyla, güvenlik teşkilatlarımız tarafından başlatılmış olan bir gözaltına alma süreci söz konusu. Şu ana kadar 40’ı aşkın bir gözaltı söz konusu.

Tabii olay yargıyla ilgili bir olay. Yargıya intikal etmiş bir olay. Yürütme, burada sadece yargının talimatıyla, bu verilen talimatı yerine getirme hususunda görevini ifa ediyor. Şu anda tabii akıbeti nedir, ne değildir onu bilemiyorum. Ancak güvenlik güçleri yargıya bu teslimi yaptıktan sonra yargı değerlendirmesini yapacaktır ve biz de ondan sonra öğrenebileceğiz. Ben ispanya’dan bu işi takip etmeniz sebebiyle de teşekkür ediyorum.”

ÖĞÜTÇÜ İLE SANCAR DA GÖZALTINDA

Eski Kuzey Deniz Saha Komutanı emekli Oramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü de gözaltına alınarak, Fatih Adliyesindeki Adli Tabiplik’te sağlık kontrolünden geçirildi.

Eski Güney Deniz Saha Komutanı Emekli Koramiral Lütfi Sancar da İzmir’de gözaltına alınarak Emniyet müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildi. Sancar, uçakla İstanbul’a gönderilecek.

Yine sağlık kontrolünden geçirilerek emniyete getirilenler arasında Ali İhsan Çuhadaroğlu, Suat Aydın, Bülent Tuncay, Özer Karabulut ve Emin Küçükkılıç’ın da bulunduğu öğrenildi.

Beşiktaş’taki evinde yapılan aramanın ardından gözaltına alınan emekli Albay Kubilay Aktaş’ın da sağlık kontrolünden geçirilerek, emniyete getirilmesi bekleniyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda İstanbul polisinin yaptığı aramalar çerçevesinde gözaltına alınan Örnek, Saygun ile 2 kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

İZMİR VE BURSA
Öte yandan, soruşturması kapsamında, İzmir’de bir tuğgeneral ile emekli kıdemli albay Ü.Ö ve Bursa’da da emekli albay Ahmet Metin Dikici, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince evinde gözaltına alındı. Bursa’da gözaltına alınan emekli Albay Dikici İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

ARAMA TAMAMLANDI

Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın, Muğla’nın Bodrum ilçesindeki villasında yapılan arama tamamlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, emekli Orgeneral Doğan’ın Bodrum’un Yeniköy Mahallesi’ndeki 3 katlı villasında Bodrum Emniyet Müdürlüğü ekiplerince başlatılan ve yaklaşık 5 saat süren arama tamamlandı.
Polisler, villadan aldıkları bir çantayı Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürdü.

İSTANBUL ADLİYESİ ÇEVRESİNDE ARAMA
İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı birimler, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesinin çevresindeki iş yerleri ve evlerde arama yaptı.

Ayrıca polis ekipleri, bazı şüpheli araçları da durdurarak, içerisinde arama yaptı. Araç içerisindeki bazı kişilerin de kimlik bilgilerine başvuruldu.

MEHMETÇİK VAKFI DA ARANDI

Mehmetçik Vakfı’nın İstanbul Temsilciliğinde yapılan aramalar tamamlandı. Yaklaşık 6 saat süren aramaların ardından buradaki bazı belgeler incelenmek üzere emniyete götürüldü.

1235030cookie-check‘Balyoz’da eski komutanlara gözaltı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.