Bağış’ın yanıtı

Egemen Bagış: “Açıklamamı heceleyerek okusunlar! Algılama yetenekleri gelişir!”

Avrupa Bakanı Egemen Bağış Haberdar Gazetesi’ne özel olarak dün yaptığı açıklamasında KKTC’de kendisine yönelik yapılan açıklamalara aynen böyle cevap verdi.

Egemen Bağış bugünkü Haberdar’da da okumuş olduğunuz gibi “Londra’daki açıklamamı çarpıtmaya kalkan Rum sempazitanlarına bir tavsiyem var: Açıklamamı heceleyerek yeniden okusunlar. Algılama yetenekleri gelişir.” dedi. Haklı.

Ancak benim bazılarının algılama yeteneklerinin gelişeceğinden şüphem var.

Bazıları Rumlar tepki vermeden basın bildirilerini yayarak “komik durumlara” düştüklerinin farkına varamayacak kadar vahim durumdalar!

Egemen Bağış’ı anlayamayanlara ya da anlamakta güçlük çekenlere ve belki de anlamamak için özel çaba gösterenlere ÖRP Başkanı Turgay Avcı’nın dün yaptığı basın açıklamasını aydınlatıcı bir kaynak olarak sunmakta yarar görüyorum: “…Ayrıca, Sayın Bağış’ın eleştirildiği bu açıklamanın devamında, Anavatan Türkiye Hükümetinin çözüm formülünden vazgeçtiğini düşüncesinde bulunulmasını ve bu konuda izahat istenmesini esefle karşılıyoruz. Unutulmamalıdır ki, Kıbrıs Türkünü 2004 yılında referanduma götüren süreç öncesinden başlayarak Anavatan Türkiye Hükümeti, çözüm için kararlılığını her zaman göstermiş, bunun için yapıcı adımlar atmış ve bu kararlılığını da Kıbrıslı Türk kardeşleriyle paylaşmıştır. Bize göre, Anavatan hükümetinin o tarihten bugüne gelinen sürece kadar çözüm yönündeki samimi gayretinde en ufak bir azalma veya değişme olmamıştır. Hal böyle iken, Anavatan hükümetinin değerli bir üyesi olan AB Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış’ın Londra temasları sırasında yaptığı açıklamalardan sadece bir cümle alınarak, konunun detayı ve anlamına inmeden farklı algılar yaratma uğraşı ile kamuoyunu etkileme çalışmaları, bir anlam taşımamaktadır….Kıbrıs müzakerelerinin devam ettiği bu kritik süreçte, bizleri her zaman çözüm yönünde destekleyen, bu davayı müşterek yürüttüğümüz Anavatanımız yetkililerine yaptıkları bu haksız eleştirilerden vazgeçmeye davet eder, bu davranışların ancak ve ancak çözümsüzlüğü her fırsatta ortaya koyan Rum Yönetiminin politikalarına hizmet edebileceğini hatırlatırız.”

Turgay Avcı’nın dünkü basın açıklaması açık ve net! Anlayana!

Dün Rize’nin Kurtuluşu’nun yıldönümünde İstanbul’da gerçekleştirilen bir etkinliğe katılan Egemen Bağış konuşmasında Fransa’nın Mayıs ayındaki seçime kadar son bir kaç aylık cumhurbaşkanı Sarkoyz’e “Rize çay ve balı” yollamayı önerirken düşündüm “acaba KKTC’de bazı “malüm seçim olsa hiç bir başarı gösteremeyecek” politikacılarına da “Rize çayı ve balı” iyi gelir miydi?” diye.

KKTC’de Türkiye’nin çok usta bir şekilde hazırlanmış stratejisini ve politikasını ve de verdiği mesajları okumaktan yoksun olduklarından analizleri de o oranda yanlış bazı politikacılar nasıl olacak da “kazayla iktidara gelseler, ülke yönetecekler” çok merak etmekteyim.

Ankara’da ya da Lefkoşa’da Türkiye’nin yöneticileri ile defalarca konuşup ardından Türkiye’den Egemen Bağış örneğinde olduğu gibi bir bakan ya da başka yönetici belli hedeflere yönelik çok özel bir mesaj içerikli açıklama yaptığında “durum değerlendirmesi ya da analizi” yapamayan ama “lütfedip Egemen Bağış’a telefon edip bir görüşme yapma” becerisinden de yoksun vaziyette “demeci patlatmanın” aslında ufacık kasabalarda yaşamaya alışık olduğumuz yerel politikacı tavrından ne farkı var?

Oysa böylesine zor bir coğrafyada Kıbrıs gibi önemli bir toprak parçasının üzerinde sorumluluk taşıyanların “basın bildirileri” yazarken “Şile Belediye Meclisi’nde” muhalefet yapmadıklarını hatırlamalarında yarar var.

Durun bir hemen heyecanlanmadan!

Gerekirse açın telefonu söz konusu bakana ya da ona ulaşabilecek kaynaklarınıza.

Sorun bir “acaba ne dedi” diye!

Yoksa gülünç oluyorsunuz!

Ancak gülemiyoruz bu Kıbrıs Türkü’ne yararı olmayan hal ve tavırlarınıza!

1618360cookie-checkBağış’ın yanıtı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.