Bank Asya’da ortaklar dava açacak

Bank Asya eski Genel Müdürü Ahmet Beyaz, Bank Asya’nın TMSF yönetimine geçmesinin ardından konuştu. Beyaz “Yolsuzluk soruşturmasından bu yana Bank Asya olarak bir karalama kampanyasına maruz kaldık” dedi.

Bank Asya eski Genel Müdürü Beyaz, Bank Asya ortaklarının yönetim hakkını almak için dava açacağını söyledi.

Beyaz, “BDDK Bank Asya’dan istediği dökümanları hazırlamak için yeterli zaman vermedi. Bank Asya zarar ediyordu ve sorunlu kredilerinde artış vardı ancak bu, bankanın faaliyetlerini sürdüremeyeceği anlamına gelmiyordu. Dökümanlar tamamlanınca ortaklar yönetim hakkını geri alacaktır ve ben de görevime döneceğimi düşünüyorum” dedi. (cnbce.com)

BAKANIN AÇIKLAMASI

Gümrük Bakanı Nurettin Canikli, NTV canlı yayınında BDDK’nın Bank Asya kararını değerlendirdi: ”BDDK bu işlemi yapmasaydı suç işlemiş olurdu.”

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen’in sorularını yanıtladı.

”BDDK SUÇ İŞLEMİŞ OLURDU”

BDDK, Bank Asya’nın yüzde 63’ünün TMSF’ye devrine karar verdi. Kararı değerlendiren Canikli,” BDDK bu işlemi yapmasaydı suç işlemiş olurdu. 122 imtiyazlı ortakla ilgili bilgiler verilmemiş” dedi.

ŞEFFAFLIK PAKETİ ERTELENDİ Mİ?

Gümrük Bakanı Nurettin Canikli, mal bildirimi ve imar düzenlemelerini de içeren ”Şeffaflık Paketi”nin ertelenip ertelenmediğini de açıkladı: ”Bu paketin seçim öncesi yasalaşması zaten kolay görünmüyordu. Esas olan kararlılıktır, seçimden sonra hayata geçirilmesidir.”
Şeffaflık Paketi ile ilgili basına yansıdı ama içinde mal bildirimi imar yasasıyla ilgili maddeler de vardı. Öncelikle erteleme olduğuna yönelik haberler var böyle bir karar aldınız mı hükümette?

1444260cookie-checkBank Asya’da ortaklar dava açacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.