Barzani’ye hakaretten sayfa başına 15 yıl

 Öğretim görevlisi Dr. Kemal Seid Kadir’in Barzani ailesini eleştirdiği için yargılandığı davada Erbil mahkemesi hakiminin “Yazdığın yazı 2 sayfadan oluşuyor, her sayfası için 15’er yıl, toplam 30 yıl hapis cezası veriyorum” dediği belirlendi.

Kürt Haber Ajansı ANF’nin  haberine göre, Dr.Kemal Seyid Kadir’in mahkemedeki tek celselik yargılanması sırasında ilginç diyaloglar yaşandı.

İLGİNÇ DİYALOGLAR

Bu diyaloglardan bazıları şöyle:.

– Hakim: Barzani ailesine yönelik yazıyı sen mi yazdın?

– Kadir: Doğrudur, bu yazı bana ait.

– Hakim: İdari yönetimine karşı fesatlık içeren yazılar gerçekten sana mı ait?

– Kadir: Evet, bu yazıyı ben yazdım.

– Hakim: Şimdi bir yanlışlık yaptığını düşünmüyor musun ve pişman değil misin?

– Kadir: Hayır, kesinlikle hata yaptığımı düşünmüyorum ve pişman da değilim.

– Hakim: Barzani ailesine yönelik saygısızlık yaptığın ve hakarete bulunduğun için suçlu bulundun. Yazdığın yazı 2 sayfadan oluşuyor, her sayfası için 15’er yıl, toplam 30 yıl hapis cezasına çarptırıldın.

İNSAN HAKLARI BAKANI CEZAYI SAVUNDU

Bu arada  Özerk Kürt İdaresi İnsan Hakları Bakanı Dr. Mihemede İhsan Dr. Kemal Qadir’in 30 yıl hapis cezasına çarpıtılması doğrulayarak, mahkemenin verdiği cezayı savundu.

İnternet üzerinden yayın yapan paltak’a katılan Bakan “Avusturya’da suç olmayan bir durum, Irak ve Kürdistan yasalarına göre suç teşkil edebilir” görüşünü öne sürdü. Kadir, Pazartesi günü yerel saatle 8.30’da Erbil kentinde mahkemeye ‘apar topar’ götürülerek hakkında karar alınmıştı.

Duruşma ardından ANF’ye konuşan Dr. Kemal Seid Qadir’in kız kardeşi Gelawej Xan, mahkemenin kararını öğrendiklerinde şoke olduğunu söylemişti. Xan, Qadir’in Avusturya vatandaşı olmasından dolayı Viyana’daki yetkililer nezdinde harekete geçtiklerini duyurmuştu.

Avusturya hükümetinin devreye girmesini beklediklerini belirten Gelawej Xan, “Kardeşimin yaptığı sadece yazı yazmak ve fikirlerini dile getirmek. Ancak yıllar sonra kendi ülkesine dönüyor ve 30 yıl gibi ağır hapis cezasına çarpıtılıyor. Dünyanın neresinde görülmüş; hiçbir ön soruşturma, araşıtırma ve savunma yapılmadan bir davayı sonuçlandırmak” şeklinde konuşmuştu.

Tutulduğu gözaltı merkezinden bir süre önce mektup yollayan Dr. Kadir, KDP adına konuştuğunu belirten Nejad Mufti adlı bir avukat tarafından ziyaret edildiğini bildirmişti. Kadir, bu kişi avukatı olarak kabul etmediğine vurgu yapmıştı.

1120810cookie-checkBarzani’ye hakaretten sayfa başına 15 yıl

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.