Başsavcı, Topçu için ceza istemedi

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Nuri Ok, eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Yaşar Topçu’nun ”Karadeniz Sahil Yolu Projesi” ihalelerine fesat karıştırdığı iddiasıyla Yüce Divan’da yargılandığı davada, esas hakkındaki görüşünü bildirdi. Suçun ihaleye fesat karıştırmak değil, görevi kötüye kullanmak olduğunu belirten Ok, bu suçun da zaman aşımı süresinin dolduğunu, dolayısıyla davanın düşürülmesini talep etti.


Duruşmada esas hakkındaki görüşünü bildiren Ok, sanık Topçu hakkında ihaleye fesat karıştırma iddiasıyla dava açıldığını, ancak devletin zarara uğratılmadığını söyledi. Dolayısıyla işlenen suçun eski ve yeni TCK’ye göre ”Görevi kötüye kullanma” olduğunu belirten Ok, bu suçun zaman aşımı süresinin ise 5 yıl olduğunu kaydetti.


Suç tarihinin 19 Eylül 1997 olduğunu ifade eden Ok, eski TCK’deki 5 yıllık zaman aşımı süresinin dolduğunu, bu nedenle davanın düşürülmesini istedi.


Sanık Topçu ve avukatı Ömer Asım Livanelioğlu, esas hakkındaki savunmalarını tamamlayabilmek için süre talebinde bulundu.


Yüce Divan heyeti, istemi kabul ederek, sanığın ve avukatının ek savunma ve esas hakkındaki savunmalarını yapabilmeleri için duruşmayı 11 Nisan 2006 tarihine bıraktı.


 

1028630cookie-checkBaşsavcı, Topçu için ceza istemedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.