‘Başbakan Johnson’ın anlaşmayı parlamentodan geçirme konusunda işi zor’

İngiltere basınının bugünkü manşetlerinde Başbakan Boris Johnson’ın Avrupa Birliği (AB) ile üyelikten çıkış (Brexit) için vardığı yeni anlaşma yer alıyor.

Gazeteler, Johnson’ın henüz anlaşmayı Parlamento’dan geçirecek çoğunluğa sahip olmadığını ve bunu sağlamak için önünde zorlu bir 24 saatin bulunduğunu yazıyor. Gazeteler ayrıca sayfalarında, yeni anlaşmanın ayrıntılarına ve daha önce eski Başbakan Theresa May döneminde hazırlanan ancak üç kez reddedilen anlaşmaya kıyasla farklarına geniş analizlerle yer veriyor.

İngiliz basını, Parlamento’da 10 sandalyesi bulunan ve azınlık hükümetine dışardan destek veren Kuzey İrlanda Demokratik Birlik Partisi’nin (DUP), mevcut haliyle anlaşmayı destekleyemeyeceği yönündeki açıklamasının Johnson’ı çok zor durumda bıraktığını belirtiyor ve buna rağmen Brüksel ile anlaşma yapmasını ise “kumar” olarak nitelendiriyor.

Milletvekillerinin nasıl oy kullanması gerektiği konusunda ise gazeteler arasında görüş ayrılıkları görülüyor. The Times ve Daily Telegraph, başyazılarında milletvekillerine anlaşmayı onaylama çağrısı yaparken, Financial Times (FT) ise Johnson’ın anlaşması ile AB’de kalma seçeneklerinin olduğu ikinci bir referanduma gidilmesi gerektiğini yazıyor.

FT: İkinci bir referanduma gidilmeli

Johnson’ın DUP’nin destek vermemesine rağmen anlaşmayı yapmasını “kumar” olarak nitelendiren gazetelerden FT, planının geleceğinin belirsiz olduğunu öne sürüyor..

2344190cookie-check‘Başbakan Johnson’ın anlaşmayı parlamentodan geçirme konusunda işi zor’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.