Baykal: Birleştik, sıra millette

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, “Birleşin dediler birleştik. Şimdi sıra millette” dedi.


“Çok güzel, muhteşem bir mitingdi” diyen Baykal, şunları kaydetti:


“Cumhuriyet mitingleri zincirinin son halkası çok güzeldi. Aynı ruh, aynı coşku, aynı yüksek katılım Samsun’da da kendisini gösterdi. Artık bu mitinglerden sonra Türkiye yeni bir Türkiye. Şimdi bu mitingler Türkiye’de cumhuriyete sahip çıkma inancının ne kadar güçlü olduğunu ortaya koydu. Ne kadar büyük bir potansiyeli bulunduğunu, cumhuriyet ve demokrasi bütünleşmesini halkın kararı ile sağlamak isteyenler için ne kadar büyük bir alt yapının bulunduğunu ortaya koydu.”


“Seçimlere giderken mitingler görevini yaptı” diyen Baykal, şöyle devam etti:


“Birleşin dediler birleştik. Şimdi sıra millette. Şimdi millet sandıkta birleşecek. Bu işin çözümü sandıkta olur. Mitingler sandığa giden yolculuğun bir aşamasıdır. Bu yolculuk güzel geçti. Bundan sonraki bölümünü de inşallah aynı şekilde güzel sonuçlandıracağız.”


DSP GENEL BAŞKANI SEZER


Miting alanından CHP Genel Başkanı Baykal’dan önce ayrılarak partisinin il binasına giden DSP Genel Başkanı Zeki Sezer de burada bir süre partililerle sohbet etti.


Basın mensuplarının mitingle ilgili bir sorusu üzerine, “Samsun muhteşem, Samsunlular muhteşem” diyen Sezer, “Görüldü ki millet cumhuriyetine sahip çıkmaya başladı” diye konuştu.


Miting alanında “muhteşem bir topluluk” bulunduğunu vurgulayan Sezer, “Bu meydanlar umutsuzluğu kırdı” dedi.


Milletvekili adayı olup olmayacağı konusunda bir soru üzerine “Zor günde çıkışı DSP ortaya koydu. DSP’ye vatanseverlik adına özveri düşüyordu. DSP, vatanseverliğin gereği olarak bu seçimlere katılmıyor. Demokratik solcular en fedakar insanlar. Kararlıyım, örgütlerimden de ricam beni zorlamasınlar” diye konuştu.


Rahşan Ecevit’in “hakkımı helal etmem” yolundaki sözünün hatırlatılması üzerine ise Sezer, “Ecevit’lerin Türkiye’nin, DSP’nin ve benim üzerimde çok hakkı vardır. Ben hakkımı helal ettireceğime inanıyorum” diye konuştu.


Daha sonra partiden ayrılan DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Samsun-Çarşamba Havalaanı’nda kendisini bekleyen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile buluşarak beraber özel bir uçakla Ankara’ya hareket etti.

1043030cookie-checkBaykal: Birleştik, sıra millette

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.