Bayrampaşa Cezaevi'ne törenle kilit

Adalet Bakanlığı'nın, “çağdaş standartlara uymayan kötü bir imaja sahip olan eski cezaevlerini kapatarak, tutuklu ve hükümlülerin yeni inşa edilen modern cezaevlerine taşınmasını” amaçlayan çalışmaları kapsamında, yaklaşık 40 yıldır tutuklu ve hükümlülere ev sahipliği yapan Bayrampaşa Cezaevi'nin kapatılması kararlaştırıldı.


Karar doğrultusunda bir süre önce, cezaevindeki 5 bin 500 tutuklu ve hükümlünün başka cezaevlerine nakledilmesine başlandı. Cinsiyet, yaş ve suç tipine göre sınıflandırılan tutuklu ve hükümlülerin tamamı, yaklaşık 10 gün önce ayrı ayrı gruplar halinde başka cezaevlerine nakledildi.


Bu kişilerden uyuşturucu, hırsızlık, adam öldürme, gasp gibi suçlardan hükümlü ve tutuklu olan yaklaşık 3 bin 500'ünün Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ne, 600 çocuk tutuklu ve hükümlünün yeni yapılan Maltepe Çocuk Cezaevi'ne, 400 civarındaki yabancı tutuklu ve hükümlünün de yabancılara ayrılan Maltepe 3 No'lu L Tipi Cezaevi'ne, bir bölümünün de Metris Cezaevi'ne nakledildiği belirtildi.


Bu işlemlerin tamamlanmasının ardından Bayrampaşa Cezaevi'nin, bugün Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in de katılımıyla düzenlenecek törenle kapatılacağı bildirildi.

1063130cookie-checkBayrampaşa Cezaevi'ne törenle kilit

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.