BDP de üzgün

BDP tarafından partililere Diyarbakır Demirok Düğün Salonu’nda iftar yemeği verdi. Yemeğe Demirtaş’ın yanı sıra Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Bayemir, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hafize İpek, Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu ve BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt katıldı.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, terör örgütü PKK tarafından kaçırılmış CHP Milletvekili Hüseyin Aygün ile ilgili olarak şunları söyledi: “Şimdi bir milletvekili alıkonulmuş, hükümetin umurunda mı? Hüseyin Aygün özel yetkili mahkemeler tarafından alıkonulsaydı ailesi daha da kaygılı olurdu. Şimdi PKK tarafından alıkonulmuş, veyahut PKK tarafından alıkonulmuşların ailelerinin bir kaygısı yok. Çünkü infaz etmiyorlar, öldürmüyorlar, serbest bırakıyorlar. İnşallah serbest bırakılırlar. Ama hukuk devleti dediğiniz yerde ne savunma yapabiliyorsunuz, ne ifade verebiliyorsunuz, ne sağ kalabiliyorsunuz. Bunun adı hukuk devleti, onun adı terörizm oluyor. Bu nasıl bir durum? Binlerce siyasetçi, milletvekili içeride tutukludur. Ve hükümet bütün bunlardan keyif alıyor gibi ‘Bu operasyonları sürdüreceğiz’ diyorlar.”

“PKK’NIN KAÇIRDIĞI KAYMAKAM”

Hükümetin alıkonulma ile ilgili konuşulmaması gerektiği yönündeki açıklamalarına tepki gösteren Demirtaş şunları söyledi:

“Ülkenin bir milletvekili o ülkede gerillalar tarafından alıkonulmuş, adam çıkmış siz bunu niye yayınlıyorsunuz diyor. Siz bunu yayınlayarak örgütün ekmeğine yağ sürüyorsunuz diyor. Böylesine bir anlayış, böylesine bir zihniyet demokrasi ile uzaktan yakından alakalı olabilir mi? Bir milletvekili kaçırılmış Türkiye bunu konuşmayacak da neyi konuşacak. Burada sorulması gereken ilk soru şudur, dünyanın üçüncü büyük ordusu, NATO’nun en büyük ordusu Türkiye’nin caddelerini, sokaklarını, dağlarını, taşlarını koruyamıyor. Bir milletvekilinin bu ülkede güvenliği yoksa, hiç kimsenin güvenliği yoktur.

Demek ki bu devlet güvenlik sağlamaktan aciz duruma düşmüştür, kontrolü yitirmiştir. Askeri açıdan da siyasi açıdan da Türkiye’yi bir çıkmaza sokmuştur. Öncelikle hükümete sorulması gereken soru budur. Sen demek ki terörist dediğin kesimlere karşı kontrolü yitirmişsin. Hükümet bunun cevabını vermek zorundadır. Biz bugün açıklamamızda da belirttik. Elbetteki bir milletvekilinin alıkonulması bizi üzmüştür. Biz bir an önce serbest bırakılması için BDP olarak üzerimize ne düşüyorsa onu yapmaya hazır olduğumuzu ifade ettik. Ama asıl görev hükümetindir.

Toplam 10-12 kişi şuan PKK’nın elinde bulunuyor ama hükümet hiçbir şey yapmıyor. Bir yıldır kaymakam, asker, polis ile ilgili tek bir girişimde bulunmadılar. Bir yıldır kaymakam Kandil’de stajını bitirdi ve Kandil’e kaymakam olacak sen daha bu konu ile ilgili girişimde bulunmuyorsun. Tek bir açıklama yapmıyorlar, böyle bir hükümet olabilir mi?”

1352140cookie-checkBDP de üzgün

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.