Bekar annelere zam

Maliye Bakanı Gordon Brown tarafından yaşama geçirilen “Tax Credit” sistemi, bekar anneleri toplum içerisindeki tüm diğer gruplardan daha fazla gelir artış oranına ulaştırdı.


Ortalama olarak şu anda yalnız bir anne “tax credit ve benefitleriyle” birlikte haftada 205 Sterlinlik bir gelir sahibi oluyor. 1996 yılında ‘bekâr anne’lerin haftalık ortalama gelirleri (tüm benefitler dahil) haftada 137 Sterlin’di.


‘bekâr anne’deki bu artış oranı yüzde 50’ye denk gelirken,eşi olan annelerin gelir artışı ise yüzde 39 oldu.


1990’lı yılların ortalarına oranla, ‘bekâr anne’ sayısında da olağanüstü artış yaşandı. 1990’lı yıllara oranla ‘bekâr anne’  sayısının yüzde 25 arttığı ve şu anda her dört çocuktan birinin ‘bekâr anne’  tarafından büyütüldüğü belirtildi. Ticaret Bakanlığı’na bağlı Kadın ve Eşitlik Ünitesi’nin açıkladığı bu rakamlara, tutucu İngiliz gazeteleri tepki gösteriyor ve ‘bekâr anne’ sosyal bir sorun olabileceği iddia ediliyor.


Resmi istatistiklerde azınlık toplumlarıyla ilgili bilgiler de var. Ancak Kıbrıslı Türk, Türk ve Kürt bekar anneler hakkında ayrı bilgi yok. “Evlilik dışı çocuk” alışkanlığının bizim toplumlarımızda hala “tabu” sayıldığını belirten uzmanlar, yine de yeni nesil genç bayanlar arasında, ‘bekar annelik’  yapanların var olduğunu belirttiler.

781160cookie-checkBekar annelere zam

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.