Belarus – Polonya gerginliği

Lukasenko’nun, başkent Minsk’te çok sayıda parlemento üyesi, hükümet bakanları ve Polonyalı diplomatlar önünde yaptığı konuşması sırasında, Polonyalı diplomatların, ülkeyi dengesiz ve işlemez duruma getirmeye çalıştıklarını” söyledi.

Lukasenko’nun suçlamalarına ilk tepki, Polonya Parlemento Sözcüsü Wlodzimierz Cimoszewicz’den geldi.
 
Cimoszewicz, yaptığı açıklamasında, “Lukasenko’nun, Polonyalı diplomat”lara yaptığı saldırı tam bir rezalet ve asılsızdır. Asabi diktatörün ülkesinde ondan korkmayanlar da var” dedi.
 
Konuyla ilgili bir açıklama da Polonya Dışişleri Bakanı Adam Rotfeld yaptı. Rodfeld, “Lukashenko’nun konuşması sırasında yaptığı suçlamalar asılsızdır. Bütün bunlar Belarus’un iç problemleridir” dedi.

BELARUS?
 
Belarus Cumhuriyeti, Avrupa’nın ortasında yer alıyor. Baltık Denizi ve Kara Deniz’e oldukça yakın bir ülke olan Belarus, Batı’dan Polonya’ya, Kuzeybatı’dan Lituanya, Letonya ve Rusya’ya toplam 2969 kilometre uzunluğunda sınırı bulunuyor. 9 milyon 898 bin 6 yüz nüfuslu ülkenin başkenti Minsk. Ülkeyi, 10 Temmuz 1994 yılında Cumhurbaşkanı seçilen Aleksander Lukasenko yönetiyor.

İLGİLİ HABER: ABD, şimdi de Belarus’a taktı…

AÇIK GAZETE: Önümüzdeki günlerde Avrupa’nın bu küçük ülkesinin Belarus’un adını sıkca duyacağız. ABD özellikle Belarus’a baskısıyla diğer eski SSCB cumhuriyetlerine gözdağı vermeye çalışacak… ABD’nin düğmeye basmasıyla Belarus’un komşu ülkeleri de demokrasi havarisi kesildiler…

1104100cookie-checkBelarus – Polonya gerginliği

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.