Belediye de Ağaoğlu’na uydu

Ümraniye’de yaptığı ‘My Town Sitesi’nde, 4+1 daireleri imar planında 3+1 ve 1+1 iki ayrı daire gibi gösterip daire sahiplerine iki tapu veren Ağaoğlu’nun oyununa Ümraniye Belediyesi’nin de göz yumduğu ortaya çıktı

Yurt gazetesinden Caner Taşpınar’ın haberine göre Ağaoğlu İnşaat Şirketi’nin Ümraniye’de yaptığı ‘My Town Sitesi’nde, 4+1 daireleri imar planında 3+1 ve 1+1 iki ayrı daire gibi gösterip daire sahiplerine iki tapu veren Ağaoğlu’nun oyununa Ümraniye Belediyesi’nin göz yumduğu kaymakamlığa gönderdiği dilekçeyle ortaya çıktı.

Ümraniye Belediye Başkanlığı Yapı Kontrol Müdürlüğü’nce İmardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ejder Batur’un imzasıyla Ümraniye Kaymakamlığı’na gönderilen yazıda “19.12.2011 tarihli yazınız elimize ulaşmış olup bu yazıya istinaden söz konusu şikayet mahallinde tetkik edilmiştir. Mahallen yapılan tespitlere imar işlem dosyasında ve kat mülkiyeti kanunu kapsamında yapılan incelemeye göre; 57,70 m2 olan ve 126,20 m2 olan bağımsız iki ayrı bölüm, ana yapıya zarar verilmeyerek ve taşıyıcı unsur etkilenmeyecek şekilde taşıyıcı özelliği olmayan bölme duvarlarının kaldırılmasıyla tek bağımsız bölüm halde kullanıldığı tespit edilmiştir” dendi.

Başkan Yardımcısı Batur, 8 Mart 2012 tarihli yazısında iki ayrı daire olduğunu ve daire sahibinin iki ayrı daireyi birleştirdiklerini tespit ettiklerini resmi yazıyla kaymakamlığa şikayet üzerine bildirdi.

DAİRE PLANLARINA ULAŞTIK

Yurt, konuya ilişkin araştırmalarını sürdürerek My Town projesinde yer alan 4+1 dairelerin krokilerine ulaştı. Krokilere göre Ümraniye Belediyesi’nin tespitlerinin gerçek dışı olduğu ortaya çıktı. Ümraniye Belediyesi, daire sahibinin iki ayrı daireyi kendilerinin birleştirdiğini öne sürerken, aynı daireyi inceleyen İnşaat Mühendisi S. Tansun Baştuğ imzalı bilirkişi raporunda “Yerinde yapılan incelemede, daire 2 bağımsız bölüm ve binanın aydınlık bölümü de birleştirilerek tek bağımsız bölüm haline getirilmiştir. Yapılan bu plan değişikliği binanın onaylı projesine aykırı bir plan değişikliğidir” dendi.

Onaylı projeye aykırı plan değişikliği yapılmasına karşılık Ümraniye Belediyesi’nin My Town sitesine alt yapı sağlaması ise akıllarda soru işareti bıraktı.

1361050cookie-checkBelediye de Ağaoğlu’na uydu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.