Belçika’da sembolik ‘anti-ırkçı’ nikah

Saint-Nicolas’da bazı Belçikalı çiftler, nikahlarını kıyacak belediye başkan yardımcısının “siyah ırktan” olması nedeniyle evlenmeyi reddediyor.     

Geçen yıl yapılan yerel seçimlerin ardından Flaman bölgesinde ilk siyahi belediye meclisi üyesi olan Wouter Van Bellingen, Saint Nicolas’da başkan yardımcısı sıfatıyla nikahları kıymakla görevli bulunuyor. 

Belediyede ikamet eden bazı Belçikalı çiftler, nikah için resmi başvuruda bulunurken, işlemlerin siyah ırktan bir yetkili tarafından yapılmasına karşı çıktıklarını bildiriyor ve “beyaz yetkili” istiyor. 

Belediye Başkanı Freddy Willockx, “kendisini şoka uğratan” bu talebi geri çevirerek, “gerçek bir ırkçılık tavrının söz konusu olduğunu” belirtiyor. Van Bellingen de bu çiftlerin üç seçeneği bulunduğunu, evlenmekten vazgeçebileceklerini, adres değiştirerek bir başka belediyeye taşınabileceklerini veya kendisini nikah yetkilisi olarak kabul edebileceklerini söylüyor.   

Irkçı yaklaşımı kınamak amacıyla belediye meydanında düzenlenen toplu törene katılan 625 çiftin nikahını kıyan Van Bellingen, bu sembolik eylemin artan ırkçılık ve yabancı düşmanlığına yanıt oluşturduğunu belirtti. Van Bellingen, kendisine nikah kıydırmayı reddeden çiftler hakkında adli girişimde bulunmayacağını, kapılarını bu insanlara açık tuttuğunu söyledi…

    


 

 

1148390cookie-checkBelçika’da sembolik ‘anti-ırkçı’ nikah

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.