Ben demedim, çocuklar dedi!

Benim tüm dileğim onların dileklerinin gerçek olması. Buyurun okuyun.


“Birini öldürmeye son verilsin istiyorum. Çünkü birisinin öldürülmesi beni çok üzüyor.”


“Dünyadaki tüm savaşların son bulmasını istiyorum çünkü insanlar haklı haksız haince öldürülüyor.”


“Dünyadaki insanların din, dil, ırk gözetilmeksizin herkese eşit davranılmasını istiyorum. Çünkü insanların aşağılanması beni üzüyor.”


“Pofuduk kutup ayılarının ölmemesini istiyorum. 2008’de küresel ısınmaya, susuzluğa, teröre, savaşa bir son verilmesini istiyorum. Kimsenin içinde kin ve nefret olmamasını istiyorum. Yeni nesil dans edip eğlensin, savaş ne demektir bilmesin istiyorum.”


“Kardeşimin annemi üzmemesini istiyorum. Grup Hepsi ile tanışmak istiyorum. SBS’de başarılı olmak istiyorum.”


“Babam sözünü tutup büyük bir akvaryum alsın istiyorum. Küçük akvaryumda balıklarım rahat yüzemiyor.”


“Piyango babama çıksın ve o rahat etsin istiyorum. Babam bize ev alırsa annem de mutlu olacak.”


“Galatasaray’ın Fenerbahçe’yi 5-1 yenmesini, Windows vista ultimate istiyorum çünkü bilgisayarımı son yazılımlarla donatmak istiyorum, bizim servisin modifiye olmasını istiyorum, çünkü arabalar modifiyelenince daha güzel oluyor. Küresel ısınma yüzünden dünyadaki birçok insanın ölmemsini istiyorum.”


“Yeni yıl çabuk gelsin ve ben 14 -15 yaş olayım istiyorum. Çünkü maalesef hayat çok yavaş geçiyor.”


“Askerlerimizin Türkiye’ye sağ salim dönmesini istiyorum. Usame bin Ladin’in bulunup idam edilmesini istiyorum. Ülkeme yabancıların girmemesini istiyorum.”


“Küresel ısınma yüzünden ölmek istemiyorum. Gök taşı Dünyaya ya da Marsa çarpmasın istiyorum. Ödev verilmesin, bombalar Amerika’ya atılsın, çünkü terör için silahı onlar sağlıyor, Bush’u idam etmek istiyorum, Atatürk canlansın istiyorum, AKP ortadan kalksın istiyorum, barajlar dolsun istiyorum.”


“Cumhurbaşkanının değişmesini, PKK’nın saldırılarının bitmesini, babamın yeni bir araba almasını (çünkü şimdiki arabası arada bir stop ediyor), bir köpek sahibi olmayı, halamın evlenmesini (çünkü şu an çok yalnız ve sıkıldığını düşünüyorum), kadınların türban takıp çirkin görünmemesini, dayımların bir çocuğunun olup soylarının devam etmesini, kuzenim olmasını, Nisan’daki ara tatilin tekrar olmasını, uzayda tatilin mümkün olmasını (ilginç olurdu), dünyaya gelen gök taşının  bize zarar vermemesini istiyorum.”


“Beklenen büyük depremin olmamasını, asker ailelerinin tekrar oğullarına kavuşmasını, beyin kanaması olan amcamın iyileşmesini, ülkemizin çökmemesini istiyorum. Çünkü ABD’nin PKK’ya yardım ettiğini hepimiz biliyoruz. Benim ülkemin yöneticilerini ABD’nin yönetmesini istemiyorum.”


“Bir insan umutsuz ise o insan değildir. Para ise sevgi kadar güzel değil ama insanların haklarıyla kazandığı para güzeldir. Parayla istediğim bir şeyi alabilirsin ama duygularla insanların kalbini alabilirsin. Yeni yılda güzel şeylerin olması dileğiyle. Bir de tatiller çabuk geçmese.”


“Evsiz kalan çocuklara ve yaşlılara barınak yapılmasını, hayvanların alınıp sonra sokağa atılmamasını, derslerimin daha güzel olmasını, hayvanlara ve çocuklara şiddet uygulanmamasını, büyüklerin çocuklara daha anlayışlı davranmasını, çevre kirliliğinin önlenmesini, yeni yılda küslerin barışmasını istiyorum.”


“Dilenci çocukların sokaklarda süründüğünü görmek istemiyorum. Bayramlarda şehir dışında oturan akrabalarımı görememek, sınavlardan düşük not almak, arkadaşlarım tarafından yanlış anlaşılmak ve hak ettiklerimi alamamak istemiyorum.” 


“Ailemden birçok insan birbiriyle düşman gibi konuşmuyor, doğuda bir çok şehit verirken, ırk ayrımcılığı yüzünden birçok insanın hakkı çiğneniyor, insanlar 2007’de ellerine geçen fırsatları kötü kullandılar, buna ben de dahilim. 2008’de bu sorunları nasıl çözeceğimizi düşünmeliyiz.”


“Gazetede bir manşet gözüme çarptı “Barajlar  su dolmuyor” diye. Ben 2008’den bize küresel ısınma konusunda, barajların dolması konusunda, ÖKS’de başarılı olmam konusunda yardım istiyorum. Ayrıca aileme, akrabalarıma, arkadaşlarıma ve tüm dünyaya sağlık, huzur ve şans getirsin.”


“Bu sene borcu olanların borcunu vermesini, babamların gene fakirlere erzak vermesini, ben de oyuncaklarımı vermeyi istiyorum.” 


“İnsanların araba ekzosu ve parfümüne son verilsin.”


“2007’ye girdiğimizde sabah arkadaşlarımla dışarıda oyun oynarken minik bir kediyi koliye koyup, kolinin ağzını bantlamışlardı. Açtık kediyi besledik. 2007’den dinlediğiniz anım gibi bir şeyin 2008’de de olmasını istemem. Çünkü hayvanların eziyet çekmesini istemem. 2008’de böyle olaylardan nefret ederim.”


“Yeni yılda bize küsen komşumuzun barışmasını dilerim. Babamın çabuk eve gelmesini dilerim. Herkesin dost olup iyi anlaşmasını isterim. Kimsesizlerin yeni ailelere kavuşmasını isterim.”


“2008, senin bana ve tüm dünyaya arkadaş olmanı ve en önemlisi senin bize alışmanı diliyorum.”


“Afrika’daki çocukların doyurulmasını, kutuplardaki ayıların kurtarılmasını istiyorum. Ailemde hiç kavga olmasın istiyorum. Yılbaşında benim eğlenmem önemli değil ben hep eğleniyorum ama ya kimsesiz çocuklar ne olacak? Bu kışın ortasında evleri olmayanlar ne yapacak? O yüzden yılbaşında bir çocuk esirgeme kurumuna veya huzurevine gitmek istiyorum. Bir de kardeşimin çabucak doğmasını”


“Fakir köylerimizdeki çocukların okutulmasını, hastanelerdeki tüm insanların iyileşmesini, yaşlıların eziyet çekmemesini, bütün çocukların en iyi şekilde okutulmasını, İstanbul trafiğinin ortadan kalkmasını, kazalarla ölünmemesini, evlere, işlere hırsızların girmemesini, bunun için her babanın iş sahibi olmasını, kendi parasını kazanmasını, anne babası olmayanların evlat edinilmesini, abimle kavga etmemeyi diliyorum.”


“AKP’nin kınanmasını ve insanların onlara inanmamasını istiyorum öğretmenim.


“Başbakanların Atatürk’ü sevmesini, ülkemizi yönetmeye layık olanların başa gelmesini, insanların birbirini küçümsememesini, bitkilere bile eziyet edilmemesini diliyorum.”


“Dişlerimizi fırçalarken suyu açık bırakmamak, bilgisayarı bekleme durumunda bırakmamak  gibi basit yardımlar sağlayabiliriz. Türk sinemalarında şeker gibi ama her şeye sinirlenen bir adam vardı, dedem o adama benziyor, ailemin, özellikle kardeşimin mutlu olmasını istiyorum. İşte benim küçük dünyam bunları istiyor.”


“Yanlış politikalar birlikteliğimizi sarstı. Yurt ikiye bölündü. Yeni yılın umutlar getirmesini dilerim. Bir de peşimde hep bir iyilik meleği bulunsun ve beni korusun. Ailem kenetlensin istiyorum.”


“Demdin sigarayı bırakmasını, babamın annemle yaptığı gibi şimdiki eşi olan ablayla da kavga etmemesin istiyorum.”


“Küfür edilmemesini, kızlara ve öğretmenlere saygılı davranılmasını, kontörümün hiç bitmemesini istiyorum.” 


“Atatürk gibi bir insanın Türkiye’yi kurtarmasını, savaşların bitmesini, öğretmenimin iyileşmesini istiyorum. Savaş yerine barış paylaşımı, sevgiyi ve saygıyı getirir.”


“Ağabeyimin sigara ve alkol kullanmamasını, kendine zarar verip annemi de üzmemesini istiyorum.”


“Hastalıkların azalmasını, Çin ve Mısır’a gidebilmeyi istiyorum.”


“Annemin kardeşimle daha çok ilgilenmesini, hırsızların teslim olup toplum insanı olmasını istiyorum. Aileme yakışan bir çocuk, Türkiye’ye yakışan bir vatandaş olmak istiyorum.”


“Enerji sorununun kalkmasını, hayvanların türünün tükenmemesini, okullardan cezaların kalkmasını istiyorum”


“Yoksulların karnının doymasını, dünyaya göktaşı düşmemesini, Amerika’nın Irak’tan çekilmesini, dünyadaki herkesin mutlu yaşamasını, ormanların çoğalmasını bekliyorum.”


“Grip olmamayı, SBS’den iyi sonuç almayı, hiç aile ferdinin ölmemesini, annemin sabrının devam etmesini, kardeşimin yaramazlığının bitmesini, ananemin gücünün devam etmesini, daha çok konuşmasını, ninemin o güzel yemekleri yapmaya devam etmesini, devletin zam yapmamasını, vatandaşa yardım etmesini, borçları ödemesini, küçük ülkelerin de söz haklarının olmalarını, kültürel ve çevresel değerlere daha çok önem verip korunmasını, uzaylıların bulunup dost olunmasını, suçluların hatalarını anlamasını ve terbiyeli insanlar olmalarını diliyorum.”


“Boyumun uzamasını, ailemle savaşsız bir dünyada yaşamak istiyorum.”


“Derslerimiz düzeltip televizyon izleme cezamın kalkmasını istiyorum”


“Babamın işinin daha yakına taşınmasını, bir Galatasaray maçına gidebilmeyi istiyorum.”


“Bütün kötülerin iyi olmasını, bütün kötülüklerin iyiliğe dönüşmesini, her bir yağmur damlası kadar çok mutlu, huzurlu, sağlıklı, iyi ve saygılı insanlar olsun istiyorum. Evsizler ev bulsun, işsizler iş bulsun, okumak isteyen herkes kolaylıkla okuyabilsin, yetim çocuklar hep umutlu ve mutlu olsun, babam hep yanımda olsun istiyorum.”


“16 buçuk yaşında ehliyet alabilmek, bir inşaat işçisinin bile iyi para kazanmasını ve iyi okulların parasız olmasını istiyorum.”


“Bu sene ilk defa ailemden birini kaybettim. Biliyorum ailem sonsuza kadar yaşayamaz ama keşke aileden kimseyi kaybetmesek.”


“Biraz geç oldu ama bir kardeşimin olmasını istiyorum”


“Lütfen 2008 insanların düşüncesizliğini değiştir yoksa sonumuz çok kötü olacak. Teşekkürler 2008.”


“Cahil insanların dünyadan silinmesini, hiçbir çocuğun okuma hakkının elinden alınmamasını, televizyonda saçma sapan dizilerin ve programların olmamasını, kıskançlık, hınç ve öfke gibi duyguların insanların çılgınca şeyler yapmasına neden olmamasını istiyorum. Sanatçı olarak adlandırdığımız kişilerin ya topluma iyi örnek olmasını ya da toplumun sanatçıyı doğru seçmesini istiyorum. Yurt dışından ürün getireceğimize kendimizin yapmasını istiyorum. Atatürk’e karşı olanların eğer o olmasaydı, yine doğma olasılıkları olsaydı bile köle olarak yaşayacaklarını bilmelerini ve hatırlamalarını istiyorum.”


“Daha cesaretli olmak istiyorum.”


“Köpek korkumu yenmek istiyorum, bana doğru koşan bir köpek görünce kendimden geçiyorum. Başkalarına zarar vermekten korkuyorum.”


“Beklentim yok. Çünkü dünya önemsiz zaten. İstesem de isteklerim gerçekleşmeyecek. Yılbaşı ümidimi kestim. Çok saçma. Herkes mucizelerin olacağına inanıyor, ben de inanıyordum ama artık değil.”


“Belki insanın en büyük düşmanı insanlık. Yani kendisi. Aslında insanlar bilmeden kendilerine zarar veriyor. Çocuklarını düşünseler ne kadar iyi olacak. Gelişmiş ülkeler medeniyeti olmayan ülkelere medeniyet götüreceğine aksine savaş, yıkım ve terör götürüyor.  Bir de su sorunu çıkmadı mı başımıza. İnsanlar suyu o kadar gereksiz harcıyor ki. Düşünsenize 70 milyon kişinin iki damla suyu bir yere koyduğunu. Ama bir daha düşünelim, 70 milyon insanın iki damla suyu israf ettiğini. Bilemiyorum ama baya çok olacağını tahmin ediyorum. Ben bunları aslında olayın ciddiyetini anlayayım diye yazdım. Okuyunca dünyanın yani insanlığın ne çok sorunu var. Belki de bunlar başlıcaları. Belki de daha çok sorun var insanlığın bilmediği. Aslında bunu düzeltebiliriz. Hepsi insanlığın düşmanının yani insanlığın elinde. 2008’de herkes bunların ciddiyetini anlasın. Bütün çocuklar 2008’de bir defalık özel bir dilek yerine bunların olmamasını dilesin. Ve kimse kendine düşman olmasın. Benim 2008 yılındaki umudum bu olacak!” 
 
Keşke çocuklar kadar saf ve iyi kalabilseydik değil mi!!!!

705260cookie-checkBen demedim, çocuklar dedi!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.