‘Benden başka herkes sağa kaydı’

The Times’ın röportaj yaptığı Me Pen, seçimlerin sonunda, ”son gülenin kendisi olacağını” vurgulayarak, kararsızlar oranının yüksek olmasının umudunu artırdığını söyledi. sol kanat Royal’den ziyade, merkez sağın gözdesi Nicolas Sarkozy daha çok.

Gazete, Le Pen’in adaylığını şöyle değerlendirdi:

”Yakın zamana dek pek dikkate alınmayacak aşırı milliyetçi bir yabancı düşmanı” deyip geçilen Jean-Marie Le Pen 2002 seçimlerinde ikinci tura kalmayı başardığından beri artık ciddiye alınan bir siyasi güç konumunda. 78 yaşındaki Le Pen eskiden yerleşik siyasetin dışladığı aykırı bir sesti ama şimdi durum farklı.”

LE PEN’İN GÜCÜ

The Times’a göre 52 yaşındaki Sarkozy ile 53 yaşındaki Royal Le Pen’in görüş ve fikirlerini ödünç alarak sandığa yürüyor. Gazete, sol kanat Royal’den daha çok merkez sağın gözdesi Nicolas Sarkozy’nin Le Pen’in oylarına göz diktiği 

The Times, Nicolas Sarkozy’nin göçmenler, Fransız kimliği ve sokaklarda asayiş gibi konularda Le Pen’in yüzde 15 ila 20 arasında değişen oy desteğini kazanmak için aşırı sağın söylemlerini kullandığı değerlendirmesini aktardı.

Times’a göre, her evde Fransız bayrağı asılmasını isteyen ve mitinglerinde Fransız milli marşını söyleyen solcu aday Segolene Royal’in de daha temkinli bir üslupta sağa göz kırpıyor…

1149970cookie-check‘Benden başka herkes sağa kaydı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.