Berlusconi’nin televizyonlarında sansür

Silvio Berlusconi’nin sahibi olduğu Mediaset kanalları ile İtalyan devlet televizyonu RAI’de tanıtım filmi sansüre uğrayan, bu nedenle merak edilen belgesel, Venedik’te yarışma dışı bölümde gösterildi.

Erik Gandini’nin Videocracy’si Silvio Berlusconi’nin 30 yıllık bir geçmişe sahip ticari televizyon yayıncılığının öyküsünü aktarıyor. Filminin RAI ve Mediaset tarafından sansüre uğramasına şaşırmadığını söyleyen Gandini, izleyicilere İtalya’da televizyonun siyasi bir güç olarak üstlendiği rolü anlatmayı hedeflediğini aktardı.

Silvio Berlusconi’nın televizyondan önce ve sonra olmak üzere iki döneme damgasını vurduğuna dikkat çeken Gandini, bugün İtalya’nin sağ ve sol diye değil, medyatik olanlar ve olmayanlar diye bolunduğunu söyledi.

İtalya’daki televizyon yıldızlarını Berlusconi’nın askerlerine benzeten yönetmen bu camiada Berlusconi’nın yakın çevresinde olan kadın bakanlardan hostes ve eskort kızlara, yarışma programlarından Sardunya adasındaki malikanede konser veren bazı şarkıcılara kadar uzanan örneklerle ticari televizyon kültürünün beraberinde getirdiği yozlaşmayı izleyiciyi zaman zaman güldürerek eleştirmeyi başardı.

1193500cookie-checkBerlusconi’nin televizyonlarında sansür

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.