‘Beyaz kadınların nesli tükeniyor’ kavgası

750 Sudanlı mültecinin yaşadığı Queensland’ın Toowoomba kasabasında, siyah Afrikalılara karşı kampanya başlatan White Pride Coalition (Beyaz Gurur Koalisyonu), kasabalılara internet mesajı olarak dağıttığı bildirilerinde, bölgede siyah istemediklerini belirtildi.

Bölgede beyaz kadınların “neslinin tükendiği” ileri sürülen bildirilerde, Sudanlıların bölgeye yerleşmesine önayak olanların ailelerinin göcmenlerce tecavüz edilip öldürülmeye başlandığında pişman olacakları öne sürüldü.

Gönderilen e maillerde, 11 Eylül’ün CIA tarafından gerçekleştirildiği de kaydedildi ve “çocuklarımızın bir zamanlar olduğu gibi özgürce oynayabilecekleri ortama kavuşana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Çokkültürlülük politikası bizi ölüme mahkum ediliyor” ifadesine yer verildi. 

ANTİ-IRKÇILAR KIZGIN
Bölgede ırkçılığa karşı mücadele eden grup Fight Dem Back, Queensland’da White Pride Coalition üyelerinin sayısının 20’den fazla olmadığını açıkladı. Grup üyesi Mathew Henderson-Hau, “öğrendiğimize göre ayrıca birkaç Ku Klux Klan grubu da var” diye konuştu.

Bölgede yaaşayan Sudanlılar’ın sözcüsü Albino Chol, ırkçıların kendilerini endişelendirecek kadar güçlü olmadığını kaydederek  “Toowoomba bizim evimiz ve burada yaşamaktan mutluyuz. Bölgeye ilk Sudanlı mülteci aile 7 yıl önce geldi. Şu anda kasa,bada yaşayan Sudanlıların sayısı 750’ye ulaştı. Bölgedeki toplum merkezinde 60 gönüllü, Sudanlılara yönelik İngilizce kursu dahil pek çok hizmet veriliyor. Afrikalılara karşı yürüttülen kampanya, kasabalıları üzüyor” dedi.

Irkçıların başlattığı kampanya üzerine Federal Çokkültürlülük ve Vatandaşlık Bakanı John Cobb geçen hafta Toowoomba’yı ziyaret etti. Bakan çoğunluğu Sudanlı göçmenlerden oluşan kalabalığa karşı yaptığı konuşamada, “Toowoomba’da istenmeyenler Sudanlı mülteciler değil, ırkçılardır” dedi.

1112480cookie-check‘Beyaz kadınların nesli tükeniyor’ kavgası

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.