Beyaz Saray istedi, haber yalan ilan edildi

Newsweek, 2 Mayıs’ta yayımlanan konuya ilişkin makalesinin dayanaksız bilgiler içerebileceğini dün kabul ederek özür dilemişti. Haberin ardından; Afganistan, Pakistan ve Endonezya’da olaylar çıkmış, başta Afganistan olmak üzere çeşitli ülkelerde 16 kişi ölmüş, Mısır, Suudi Arabistan, Bangladeş, Malezya ve Arap Birliği bu durumu kınamıştı.


Bu arada, derginin redaktörü Mark Whitaker, ”Aşırı dinciler, makaleyi ayaklanmaları kışkırtmak için kullandılar” derken, Pakistan Dışişleri Bakanı Hurşid Kasuri ise Newsweek’in geri adım atmasının, İslam dünyasındaki infialin fitilini ateşleyeceğini, haberin protesto gösterilerinde ölümlerin olmasının ardından geri çekilmesinin ve doğru olmadığının açıklanmasının, Müslümanların gözünde ABD’nin imajına zarar verdiğini kaydetti. 


BEYAZ SARAY İSTEMİŞTİ 
 
Beyaz Saray, Kuran’a saygısızlık yaptığı haberi için özür dileyen Newsweek dergisinin, bu haberi geri çekmesini istemişti.


Beyaz Saray sözcüsü Scott McClellan, ”Newsweek’in şimdi yanlışları kabul ederken haberini geri çekmemesi kafa karıştırıcı. Belli gazetecilik standartlarının yerine getirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ancak bu olayda bu standartlar yerine getirilmedi” demişti.
    
Dergi, Guantanamo üssünde olanlara ilişkin bilginin, ”bilgili bir hükümet kaynağından” geldiğini yazmıştı. Ancak dergiye göre aynı kaynak, sonradan Newsweek’e açıklamasında, Kuran’a saygısızlık meselesinin askeri bir raporda yer aldığından emin olmadığını söylemişti.

679460cookie-checkBeyaz Saray istedi, haber yalan ilan edildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.