Beyaz Saray’da 11 Eylül paranoyası

Uçağın yönü, hemen havalanan bir savaş uçağı tarafından değiştirildikten sonra, tehlike alarmı geri alındı ve insanların binalara girmesine tekrar izin verildi.

Uçağın yasak bölgeye girdiğinin saptanması üzerine yetkililer halka Beyaz Saray, Kongre, Hazine Bakanlığı ve Yüksek mahkeme binalarından uzaklaşmaları çağrısında bulunurken, sirenler de çaldı. Beyaz Saray’daki gazetecilere de daha güvenli bir yere gitmeleri söylendi.
ABD Başkanı George Bush’un, olay esnasında Beyaz Saray’da olmadığı, bisikletle dolaştığı belirtildi. Bu esnada borsanın hızla düştüğü belirtildi.

Öte yandan, yasak hava sahasına girerek, Beyaz Saray ve Kongre binasının tahliye edilmesine neden olan küçük uçağın pilotu gözaltına alındı.

ABD İç Güvenlik Bakanlığı’ndan bir yetkili, savaş uçakları ve helikopterlerin eşlik ettiği küçük uçağın, Maryland’daki Frederick’e inmesinin emredildiğini söyledi. Yetkili, daha sonra eyalet polisinin pilotu gözaltına aldığını, uçakta başka birisinin daha bulunup bulunmadığını bilmediğini kaydetti.
 

 

 

1105820cookie-checkBeyaz Saray’da 11 Eylül paranoyası

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.