Bilgisayar fiyatına Çin otomobilleri…

Sektör temsilcileri, Çin ya da Hindistan yapımı otomobillerin bir süre sonra Avustralya pazarına girdiğinde, 5bin 456 Dolar, yani bir kişisel bilgisayar fiyatına satın alınabileceğini öngörüyor… 

Alman yapımı ve satış fiyatı 23 bin 990 dolar olan Volkswagen Polo Classic’i Çinliler 5 bin 456 Dolar’dan satıyor. Daihatsu Charade üreten Çinliler, iç piyasa talebindeki büyük patlama nedeniyle arabanın satış fiyatını 4 bin 200 Dolar’a çekti. Hintliler, Çinlilerin satış fiyatının yarısına araba üretmeye başladı.

Hindistan’ın en büyük otomotiv şirketi Tata Group, 2bin 200 Dolar’a “halk arabası” üretti. Şirket, fabrikalarındaki bütün robotları kaldırarak ucuz işçi çalıştırmaya başladı. Şirket amacını, “Gelişmekte olan ülkelerin otomotiv pazarını inanılmaz ucuzluktaki bu araçlarla ele geçirmek” olarak açıklıyor.

Volkswagen, Avustralya’nın Polo Classic’e ilgisini izliyor. Bu ilgiye göre arabalarda gerekli değişiklikler yapılıp, Çin modeliyle Avustralya pazarına girilecek. Volkswagen’in Avustralya sorumlusu Matthew Wiesner, “Bu yolla Çin’de kendi arabalarıyla batı pazarına girmiş olacak” dedi.

Canberra Çin Büyükelçiliği sözcüsü, Çin yapımı arabaların batı pazarına gişrmeye hazır olduğunu söyledi. Çin ile Amerikan şirketleri arasında yakın zamanda imzalanan anlaşmayla Çin arabaları Amerikan yollarını dolduracak. New Yorklu Visionary Vehicles LLC ile Chery Automobile Co.’nun yaptığı anlaşmaya göre 2007 yılı sonuna kadar ABD’de 250 bin Çin arabası satılacak.

1968’de Subaru marka arabaları Amerikan pazarına sokan Malcolm Bricklin, Çin arabalarının, kendi kalitesindeki Amerikan arabalarından yüzde 30 daha ucuz olacağını söyledi.

China Motor adlı Amerikan şirketi de üç Çin araba üreticisi fabrika ile yaptığı anlaşma uyarınca Amerikan pazarında 9 bin’e Çin arabaları satacak. Detroit’teki bazı araba fabrikaları, Çinli üreticilerin kendi ürünlerinin dizaynı ve markasını çaldığını ileri sürüyor.

1098600cookie-checkBilgisayar fiyatına Çin otomobilleri…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.