Bingöl’de deprem oldu

Bingöl’de saat 10.41’de 5.7 siddetinde bir deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden alınan ilk bilgiye göre, merkez üssü Bingöl olan deprem, bölge halkını korkuttu. Kızılay, depremin ardından bölgeye 109 çadır ve 750 battaniye gönderdi.


Türkiye Kızılay Derneği’nden yapılan açıklamaya göre, depremin ardından Güneydoğu Anadolu ve Kuzeydoğu Anadolu Bölge Afet Müdahale ve Lojistik merkezleri ile Muş Yerel Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi’nden durum ve ihtiyaç tespiti yapmak için birer öncü haberleşme aracı bölgeye gitmek üzere saat 11.00’de yola çıktı.


Bingöl Valiliği ve ilçe kaymakamlıklarıyla yapılan görüşmeler ve koordinasyon doğrultusunda, saat 11.30’da da Kuzeydoğu Anadolu Bölge Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi’nden 109 adet çadır ve 750 adet battaniye Karlıova’ya sevk edildi.


Bingöl’ün Karlıova İlçesi’ne en yakın Kızılay bölge ve yerel afet müdahale ve lojistik merkezlerinin alarma geçirildiği, Kızılay Afet Operasyon Merkezi’nde de koordinasyon amacıyla kriz masası kuruldu.


50 KİŞİ YARALANDI


Karlıova Kaymakamı Erkan Çapar, ilçe merkezinde 50 kişinin yaralandığını, depremin ardından tüm köylere ulaştıklarını ve hasar tespit çalışmalarının başladığını söyledi.


Öte yandan Karlıova İlçesi’nde meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki depremde hükümet konağı ile ilçe merkezindeki çok sayıda binada hasar meydana geldi. Bingöl’de şu ana kadar büyüklükleri 2.9 ile 3.5 arasında değişen 10 artçı sarsıntı oldu. Karlıova ilçe merkezi ile köylerinde okulların 2 gün tatil edildi.

1021520cookie-checkBingöl’de deprem oldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.