Bir gulyabani hikâyesi de Amerika’dan…

Çüpakabra’nın keçi, koyun,inek gibi büyük ve küçükbaş hayvanlara dadandığı, onları öldürmeden önce sütlerini içip sonra paramparça ettiği halk arasında ve kovboy sohbetlerinde rivayet edilmekteydi. Kendisinden 15 yıldır haber alınamayan Çüpakabra canavarı tekrar Teksas’ın kuzeyindeki çiftliklere musallat oldu.

Durumu doğrulayan Teksas Eyaleti Vahşi Hayvanlar Kontrol Başkanlığı’nda görevli Frank Hackett’e bakılırsa, bu bir hayalet canavar değil, çok nadiren görülen kurt,vahşi köpek-tilki kırması bir parçalayıcı hayvandı. Hackett’in bu açıklaması kovboyları teskin etmedi ve hepsi silahlanarak dağ bayır gezip Çüpakabra avı peşine düştü.
Bilimsel adıyla “Tüysüz Meksika Kurt Köpeği” olarak literatüre geçen vahşi hayvandan başkası olmadığı iddia edilmekle beraber çiftlik sahipleri, halk ve kovboylar bir tür “gulyabani” hikâyesi gibi Çüpakabra’yı anlata anlata bitiremeyip abartmaya da başladı. Çüpakabra’nın elde edilmiş bir fotoğrafı ise basına dağıtıldıktan sonra, doğruluğu konusunda onay Teksas Vahşi Hayvanlar Kontrol Başkanlığı’ndan geldi.

1506500cookie-checkBir gulyabani hikâyesi de Amerika’dan…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.