Birleşik Güçler çıtayı yükseltiyor

Birleşik Güçler, İşçi Partisi”nin en sol kanadı olan LRC’nin de üyesi olma yolunda.


İşçi Partisi içinde faaliyet gösteren Birleşik Güçler, İşçi Partisi icerisinde en sol kanatta faaliyet gösteren Labour Represantation Commitee’ye (LRC) üye olma kararı aldı. Labour Party (İşçi Partisi) içerisinde The Co-operative Party, LRC, Fabian Society, Black Socialist Society gibi birçok grup bulunuyor. Bu gruplar İşçi Partisi bünyesinde, parti organlarının oluşturulmasında önemli bir yere sahip olduğu biliniyor.


Labour Birleşik Güçler Başkanı Yusuf Çiçek şunları söyledi:


“Etnik grupların İngiltere Parlamentosu’nda alınan kararlarda etkili olması için Birleşik Güçler’i kurduk. Biz de yönetimde olan İşçi Partisi içerisinde daha aktif , söz sahibi olabilmek için İşçi Partisi içinde en sol kanatta yer alan LRC üyesi olma kararı aldık. İşçi Partisi bünyesinde faaliyet gösteren gruplardan LRC’yi tercih etmemizin nedeni ise; LRC’nin Old Labour denilen asıl İşçi Partisi’ni temsil etmesinden kaynaklanıyor.”


LRC’nin başkanlığını John Mc Donnall yapıyor. Tony Benn, Jeremy Corbin gibi ünlü politikacıların yer aldığı LRC’nin başkanlığını yapan John Mc Donnall İşçi Partisi yeni dönem başkan adayı olan Gordon Brown’un rakibi olarak İşçi Partisi başkan adayı. 


Co-Operative Party, LRC gibi grupların yanısıra İşçi Partisi’nde  RMT, TGWU gibi sendikalar da faaliyet gösteriyor. İşçi Partisi Birleşik Güçler grubu LRC’ye üyelik kararı almalarının yanısıra 18 Mart Pazar günü Tottenham’da bulunan Kitapevi’nde genel üye toplantısı yapma kararı aldı. Saat 19.00’da başlayacak olan genel üye toplantısına tüm üyeler davetli.


Başkan Yusuf Çiçek genel üye toplantısı için de, “Bulunduğumuz ülkede söz sahibi olabilmemiz için herkesin bu toplantıya katılmasını istiyoruz. Üyelerimizin yanısıra üye olmak isteyen veya bizimle düşüncelerini paylaşmak isteyen herkesi bu toplantıda görmeyi umuyoruz” diye konuştu… 


FOTOĞARAF: Labour Birleşik Güçler Başkanı Yusuf Çiçek


 

800490cookie-checkBirleşik Güçler çıtayı yükseltiyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.