Bükreş’i dize getirdiler

Futbolda UEFA Avrupa Ligi (H) Grubu’ndaki maçta Fenerbahçe, Romanya’nın Steaua Bükreş takımını 3-1 yenerek, 3. galibiyetini aldı ve 9 puanla gruptaki liderliğini sürdürdü.

İLK YARI

Maçın ilk yarısı 1-1’lik eşitlikle tamamlandı.

Kendi sahasında ve seyircisi önünde Steaua Bükreş’i yenerek gruptaki liderliğini sürdürmek isteyen Fenerbahçe, karşılaşmanın ilk 10 dakikası içinde etkili olamadı. Maçta ilk tehlikeli pozisyonu 12. dakikada kendi kalesinde gören sarı-lacivertli ekip, bu dakikadan sonra rakip kalede arka arkaya bulduğu pozisyonlarda, 14. dakikada Dos Santos’un golüyle 1-0 öne geçti. İlk yarıda 25. dakikada da Mehmet ve Emre ile ikinci gole yaklaşan, ancak kaleci Zapata’yı geçemeyen Fenerbahçe, bu dakikadan sonra rakip kalede gol pozisyonu üretemedi. Sarı-lacivertliler, 38. dakikada Kapetanos’un golüne engel olamayınca, ilk yarıyı 1-1’lik skorla kapandı.

Grupta 2 puanla son sırada bulunan Steaua Bükreş, sahasında 1-0 yenildiği Fenerbahçe karşısında, İstanbul’da iyi bir sonuç almak için maça çıktı. Rakip kalede 12. dakikada yakaladığı önemli gol pozisyonunu Kapetanos ile değerlendiremeyen konuk ekip, bu pozisyonun ardından Dos Santos’un attığı golle 1-0 geriye düştü.30. dakikaya kadar rakip kalede önemli pozisyon üretemeyen, ancak daha sonra Fenerbahçe kalesine tehlikeli gelmeye başlayan Steaua Bükreş, 38. dakikada Kapetanos’un golüyle 1-1’lik beraberliği yakaladı ve soyunma odasına bu skorla gitti.
12. dakikada Szekely’nin sağdan ortasında, Lugano’nun kafasından seken topa, penaltı noktasında uygun durumda bulunan Kapetanos vurdu, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

13. dakikada Alex’in güzel arapasında sol çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalan Dos Santos’tan önce, öne çıkan kaleci Zapata yatarak topu kontrol etti.

14. dakikada Kazım’ın pasıyla ceza yayı üzerinde topla buluşan Dos Santos, rakiplerini çalımladı ve ceza alanına girer girmez düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-0.

25. dakikada Emre’nin pasıyla sağ çaprazda topla buluşan Mehmet’in ceza alanına girmeden sert şutunda, kaleci Zapata’dan dönen topa bu kez de ceza yayı önünden Emre sert vurdu. Kale önünde Ghionea kafayla topu uzaklaştırarak, önemli bir tehlikeyi önledi.

36. dakikada Marin’in sağdan ortasında, arka direkte bomboş pozisyonda topla buluşan Nicolita, kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı auta attı.

38. dakikada Nicolita’nın sağdan ortasında, ceza alanında Bilica’nın müdahale edemediği topa geriden gelen Kapetanos altıpasta vurdu ve meşin yuvarlak kaleci Volkan Demirel’in bakışları arasında ağlara gitti: 1-1

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1’lik skorla sona erdi.

İKİNCİ YARI

Karşılaşmanın ikinci yarısına galibiyet golünü bulmak için çıkan Fenerbahçe, istediği golü bulmakta gecikmedi. Maçın 51. dakikasında Bilica’nın golüyle 2-1 öne geçen sarı-lacivertli ekip, golden sonra da oyunun kontrolünü elinde tuttu. Kaptan Alex’in orta alandan getirip filelere gönderdiği topla farkı 2’ye çıkaran Fenerbahçe, karşılaşmadan 3-1 galip ayrılmayı başardı.

İkinci yarının hemen başında Bilica’nın golüyle yenik duruma düşen Steaua Bükreş ise ikinci yarıda, ilk yarıdaki gibi etkili olamadı. 67. dakikada Alex’in attığı gole de engel olamayan Romanya ekibi, İstanbul’dan 3-1 yenilgiyle ayrıldı.
51. dakikada Alex’in ceza alanı dışından kullandığı serbest vuruşta, ceza alanında Bilica güzel bir kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara göndererek, takımını yeniden öne geçirdi: 2-1.
56. dakikada Kazım’ın ceza alanı dışından uzak mesafeden vuruşunda, top üstten auta gitti.
57. dakikada Cristian’ın ceza alanı dışından vuruşunda, top yandan auta çıktı.
67. dakikada orta alandan aldığı topla hareketlenen Alex, ceza yayı üzerinde 3 rakip oyuncunun arasında yerden düzgün bir vuruşla topu filelere göndererek, farkı 2’ye çıkardı: 3-1.
72. dakikada bu kez sol çaprazda hareketlenen Alex’in, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda ceza alanına girmeden yaptığı aşırtma vuruşta, top yandan auta gitti.
75. dakikada ceza alanı dışından Surdu’nun şutunda, top kaleci Volkan’da kaldı.
Karşılaşmada kalan dakikalarda önemli bir gol pozisyonu olmadı ve Fenerbahçe, Steaua Bükreş karşısında maçı 3-1 kazandı.

FENERBAHÇE LİDERLİĞİNİ SÜRDÜRDÜ

Fenerbahçe, 9 puanla liderliğini sürdürdü.

İstanbul’da yapılan maçta Steaua Bükreş karşısında sahadan 3-1 galip ayrılan Fenerbahçe, puanını da 9’a çıkararak liderliğini korudu. Sarı-lacivertli ekip, elde ettiği 9 puanla gruptan çıkma adına da büyük bir avantaj yakaladı.

Gruptaki diğer maçta ise Hollanda’nın FC Twente Enschede takımı, sahasında Moldova temsilcisi FC Sheriff Tiraspol’u 2-1 yenerek, 7 puanla 2. sırada yer aldı.

4. hafta maçları sonunda (H) Grubu’nda puan durumu şöyle:

TAKIMLAR: O G B M A Y P
————————————————
1-Fenerbahçe 4 3 – 1 6 3 9
2-FC Twente Enschede 4 2 1 1 4 4 7
3-FC Sheriff Tiraspol 4 1 1 2 3 3 4
4-Steaua Bükreş 4 – 2 2 1 4 2

FENERBAHÇE’NİN 200. GOLÜ BILICA’DAN

Futbolda UEFA Avrupa Ligi (H) Grubu’nda Romanya’nın Steaua Bükreş takımıyla karşı karşıya gelen Fenerbahçe, Avrupa kupalarında 200. golüne ulaştı.

Sarı-lacivertli ekip, FB Şükrü Saracoğlu Stadı’nda konuk ettiği Rumen temsilcisi karşısında 51. dakikada kaydettiği golle 2. dalyaya ulaştı.

Fenerbahçe’nin bu tarihi golüne imzasını atan isim ise savunma oyuncusu Bilica oldu.

İkinci yarısı 1-1’lik eşitlikle başlayan mücadelede 51. dakikada attığı kafa golüyle takımını maçta 2-1 öne geçiren Bilica, 200. gole adını yazdırdı.

GALATASARAY GARANTİLEDİ

Futbolda UEFA Avrupa Ligi (F) Grubu’ndaki karşılaşmada Galatasaray, Romanya’nın Dinamo Bükreş takımı karşısında 3-0 yendi. Galatasaray bu sonuçla gruptan çıkmayı garantiledi.

İlk yarıyı 2-0 önde tamamlayan Galatasaray’da goller Kewell (22. dakika), Nonda (24. dakika) ve Mehmet Topal’dan (55 dakika) geldi.

İLK YARI

Karşılaşmaya iyi başlayan Galatasaray, solda Kewell, sağ kanatta ise Arda’nın yaptığı ortalarda topu Nonda ile buluşturarak gol bulmaya çalıştı. Zayıf rakibi karşısında üst üste ataklar yapan Galatasaray, Kewell ve Nonda ile 2 dakikada 2 gol bularak rahatladı. Devrenin kalan dakikalarında oyunu rölantiye alan Galatasaray, ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı.
İlk devrede hiçbir varlık gösteremeyen Dinamo Bükreş, yalnızca kalesini korumaya çalıştı. Üst üste 2 gol yiyen Romanya ekibi, devreyi 2-0 geride kapattı.

6. dakikada Kewell’ın arapasında ceza alanına giren Barış’ın vuruşunda, top üstten auta gitti.
22. Nonda’nın ceza alanında kafayla indirdiği topla buluşan Kewell, rakibinden mükemmel bir hareketle sıyrılarak güzel bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-0.
24. dakikada Sabri’nin sağdan ortasında Nonda’nın kafayla kaleye gönderdiği top, kaleci Dolha’nın müdahalesine karşın filelere gitti: 2-0.
44. dakikada Alexe’nin vuruşunda, top kaleci Franco’da kaldı ve ilk yarı Galatasaray’ın 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.
İKİNCİ YARI
İkinci yarıda da rahat bir oyun ortaya koyan Galatasaray, üstün futbolunu sürdürdü. Mehmet Topal’ın ceza alanı dışından sert şutuyla farkı 3’e çıkaran Galatasaray, maçın son 22 dakikasını 10 kişi oynayan rakibi karşısında farkı arttıramadı.
55. dakikada Mehmet’in ceza alanı dışından mükemmel vuruşunda, top köşeden filelere gitti: 3-0.
60. dakika Kewell’ın aşırtma pasında Nonda’nın uygun pozisyonda vuruşunda, top az farkla auta gitti.
65. dakikada Galatasaray, güzel bir atak geliştirdi. Nonda’nın pasıyla sağ çaprazda topla buluşan Barış, topu Arda’ya çıkardı. Bu futbolcunun ceza alanında vuruşunda kaleci Dolha, son anda meşin yuvarlağı çelerek mutlak bir golü engelledi.
85. dakikada Rus’un ceza alanının dışından şutunda, top az farkla üstten auta gitti ve Galatasaray, Dinamo Bükreş’i deplasmanda 3-0 yendi.

HEDEFİMİZ HAMBURG’TA FİNAL OYNAMAK

Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, gruptan çıkmak için önemli bir maçı kazandıklarını belirterek, ”Hedefimiz, başkanımız Adnan Polat’ın dediği gibi UEFA Avrupa Ligi’nde final oynamak” dedi.

Hollandalı çalıştırıcı, maçtan sonra stat dışında hazırlanan çadırda düzenlediği basın toplantısında, grupta 2 maçlarının daha bulunduğunu vurgulayarak, ”Bu karşılaşmalar gruptan birinci çıkmak için önemli ama bizim de amacımız başkanımızın dediği gibi Hamburg’ta final oynamak” diye konuştu.

Bu tip umutların ve amaçların olmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Rijkaard, ”Ben her zaman önümüzdeki maçları önemserim. Zaten önünüzdeki maçı alırsanız hedeflerinize ulaşırsınız” dedi.

Rijkaard, maçta Dinamo Bükreş’in kötü bir oyun sergilediğinin hatırlatılması üzerine, bunun kendilerinin iyi oyunundan kaynaklandığını söyledi.

Maçta iyi oynayarak rakibe izin vermediklerini savunan Rijkaard, rakibin dezavantajının ise seyircisiz oynaması olduğunu kaydetti ve ”Dinamo Bükreş’i kötü oyuna biz zorladık” diye konuştu.

Rijkaard, maçta iyi bir performans gösterdiklerini belirterek, ”Takım olarak iyi oynadık. Çok önemli bir zafer bizim için. Seyircisiz bir statta oynadık ama futbolcularım kendilerini maça iyi hazırlamışlardı” dedi.

Maçta sakatlanan Nonda’nın durumunun önemli olmadığını belirten Hollandalı teknik adam, bu oyuncunun maç içinde darbe aldığını, ancak kısa sürede takıma döneceğine inandığını vurguladı.

Oyuncu değişikliklerini geç yapmasıyla ilgili bir soruyu ise Rijkaard, ”Takım kondisyon olarak üst düzeydi, iyi de performans gösteriyordu. Fazla risk almadık ve skor garantilendikten sonra değişiklikleri yaptık” diye yanıtladı.

PUAN DURUMU

TAKIMLAR: O G B M A Y P
———————————————
1-Galatasaray 4 3 1 – 11 3 10
2-Panathinaikos 4 3 – 1 4 3 9
3-Dinamo Bükreş 4 1 – 3 2 8 3
4-SK Sturm Graz 4 – 1 3 1 4 1

726190cookie-checkBükreş’i dize getirdiler

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.