Blair de çocuklarına tokat atmış


BBC’nin Newsnight programına konuk olan Blair, ısrarlı sorular üzerine, biraz da çekinerek, 22 ile 5 yaş arasındaki dört çocuğundan büyük olan üçünü zaman zaman dövdüğünü söyledi. Başbakan Blair, en küçük oğlu Leo’ya yönelik tavrının ise değişik olduğunu, ona bir fiske bile vurmadığını ifade etti. Blair bir çocuğa tokat atmakla, ona eziyet etmek arasında ciddi bir fark olduğuna dikkat çekiyor.


İngiliz gençler arasında yayılan ‘serseri’ kültürünün artık zarar verici noktalara gelmesi hükümeti tedbir almaya itti. Hükümetin hazırladığı yeni plana göre, çevreyi rahatsız eden aileler, kendi mülkleri bile olsa üç ay boyunca evlerine girememe cezası verilecek. Ailelere çocuk yetiştirme derslerinin de verilmesini öngörüyor.


İngiliz gençlerin antisosyal davranışlarını engellemenin yollları ile ilgili tartışmalar sürerken, başbakanın çocuklarını dövdüğünü itiraf etmesi, 2005 yılında çıkarılan tokat yasasını yeniden gündeme getirdi. Söz konusu yasa, anne ve babalara iz bırakmamak kaydıyla çocuğuna ‘’tokat atma’’ hakkı tanıyor. Ancak çocukta iz kalması durumunda ise aile 5 yıl hapis cezası ile karşı karşıya kalıyor.

786960cookie-checkBlair de çocuklarına tokat atmış

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.