Blair, Filistin Lideri ile görüştü

Blair, İsrail’deki temaslarından sonra geldiği Filistin’de Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüştü. Görüşmeden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Blair, “Böyle bir hükümet kurulursa, uluslararası toplumun bu hükümetle yeniden ilişki kurmasının doğru olacağına inanıyorum” dedi.


Blair, bu açıklamasıyla, Hamas üyelerinin de dahil olacağı bir Filistin hükümetinin kabul edilebileceği işaretini verdi.


Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da, basın toplantısında, İsrail Başbakanı Ehud Olmert ile görüşmeye hazır olduğunu bildirdi.


Abbas, bu görüşmeyi ön şartsız yapmaya ve bu görüşme için hazırlıklara derhal başlanmasına hazır olduğunu ifade etti.


Olmert, dün Blair ile görüşmesinden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında, Abbas ile görüşmeye hazır olduğunu bildirmişti. Görüşmelerin kaçırılan İsrail askeri Gilad Şalit’in serbest bırakılması şartına bağlı olmadığını belirten Olmert, ancak bu asker serbest bırakılmadığı takdirde barış sürecinde ilerleme olmayacağını kaydetmişti.


Öte yandan, Blair’in, İsrail’deki temasları çerçevesinde Filistinli militanlarca tutulan Şalit’in ve Hizbullah tarafından kaçırılan diğer iki İsrailli askerin yakınlarıyla bir araya geldiği bildirildi. Blair’in İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni ve İsrail Savunma Bakanı Amir Peretz ile görüştüğü de belirtildi.


OLMERT, MAHMUD ABBAS İLE GÖRÜŞMEYE HAZIR
    
Öte yandan İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşmeye hazır olduğu bildirildi.


İsrailli yetkililer, dün yaptıkları açıklamada, Ehud Olmert’in, Mahmud Abbas ile
görüşmeye hazır olduğu mesajını, İngiltere Başbakanı Tony Blair ile görüşmesi sırasında vereceğini kaydettiler.


Yetkililer, Olmert’in, Filistinli militanlarca kaçarılan İsrail askeri Gilad Şalit serbest bırakılmadan Filistinliler’e jest yapmasının söz konusu olmadığını söylediler.


Bir İsrailli yetkili, Olmert’in görüşmede Blair’e, “Abbas ile yarın görüşmeye hazır olduğunu, ancak Abbas’ın, tutukluların serbest bırakılacağını açıklamasını kendisinden beklediğini ve bunu, Şalit serbest bırakılana dek yapmayacağını” söyleyeceğini bildirdi.


İsrail, Şalit’in kaçırılmasından sonra 2 aydan fazla süredir Gazze Şeridi’ne operasyon düzenliyor. Bu operasyonlarda, yarısı sivil olmak üzere 210’dan fazla Filistinli öldü.



 

794300cookie-checkBlair, Filistin Lideri ile görüştü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.