Blair muhtemel halefini övdü

İngiltere’de perşembe yapılan, İskoçya ve Galler bölgesel parlamento seçimleri ve İngiltere geneli belediye seçimlerinde gerileme kaydeden Blair’in İşçi Partisi güç durumda kalmış olsa da Blair, haftalık News of the World dergisine verdiği demeçte, “2009’daki genel seçimde (Brown’un) yolu zafer yolu olacaktır” dedi.


Blair, genel başkanı olduğu İşçi Partisi’nin İskoçya’da geleneksel kalelerinden biri olan 50 yıllık parlamento üstünlüğünü Milliyetçi İskoç Partisi’ne kaptırılmış olsa da Maliye Bakanı Brown’un bu baş ağrısını kolay atlatacağını ve güvenle halefi olacağını kendine tam emin biçimde belirtti.


Blair, “Ekonomimizi dünyanın en iyi ekonomilerinden biri haline getirdi. Bunu da kolayı seçerek değil, sağduyulu yargıyla, soğukkanlılığını muhafaza ederek ve öncelikle İngiltere’nin uzun vadeli çıkarlarını düşünerek yaptı” dedi.


İngiltere belediye seçimlerinde, David Cameron liderliğindeki ana muhalefet Muhafazakar Parti ülke genelinde yüzde 40; İşçi Partisi iyice ufalarak yüzde 26 oy oranına düştü.


FOTOĞRAF: Brown ve Blair

802260cookie-checkBlair muhtemel halefini övdü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.