Blair muradına erdi. Tasarı onaylandı

Yasa parlamentonun alt ve üst kanatları arasında benzeri görülmeyen bir çekişmeye yol açtı. Yapılan oturum Lordlar Kamarası tarihinin en uzun süren üçüncü oturumu oldu. 30 saati aşkın süren bir oturumda tasarıyı tartışan Lordlar Kamarası, pek çok kez tasarıyı reddedederek yasanın geçerlik süresinin sınırlanmasını ve istenen kanıtların standardının yükseltilmesini talep etti.


Başbakan Tony Blair’in yasada 10 yıl içinde değişiklik sözü vermesi ardından tasırı onaylandı. Muhalefetteki Muhafazakar Parti bu yasanın sadece bir yıl için geçerli olmasını istiyordu.


YILAN HİKAYESİNE DÖNMÜŞTÜ


Lordlar Kamarası’nın, yasayı dördüncü kez geri çevirmesi ardından Başbakan Tony Blair Lordlar’a seslenerek bu siyasi kilitlenmeye son vermelerini istemişti. Başbakan, Muhafazakar Parti’yi de “sorumsuzca davranmakla” suçlamıştı.


İngiltere’de şu anda geçerli olan 11 Eylül sonrası çıkarılmış “Anti-terör Yasası” Yüksek Mahkeme tarafından hukuka aykırı bulunmuş ve uygulama süresinin de 14 Mart Pazartesi günü dolacağı açıklanmıştı. Bu nedenle yerini alacak yasanın bir an önce hazırlanması gerekiyordu. Önceki yasa İngiltere vatandaşı olmayan terör zanlılarının mahkemeye çıkarılmaksızın, süresiz olarak gözaltında tutulmalarına olanak sağlıyordu.

778930cookie-checkBlair muradına erdi. Tasarı onaylandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.