Blair, özgürlükleri koruyormuş…

Sadece muhaliflerince değil, kendi partisi içinde de bireyesl özgürlükleri kısıtlamakla suçlanan İngiltere Başbakanı Tony Blair, Observer’daki yazısında bu eleştirilere yanıt verdi.


Blair, özellikle düşünce özgürlüğüne sınırlamalar getirdiği ve insan haklarına aykırı olduğu öne sürülen tartışmalı terörle mücadele yasasına yönelik eleştirilerle ilgili olarak “Tehdidin doğası değişirse, politikaların da değişmesi gerekir. Ben özgürlükleri mahvetmiyorum aksine koruyorum” diye yazdı.


İktidarı döneminde çıkarılan insan hakları yasası ve bilgi edinme özgürlüğü yasasını 1830’dan bu yana atılan en özgürlükçü reform adımları olarak niteleyen Tony Blair kendisinin de son bir asırdır yetkilerinden en fazla feragat eden başbakan olduğunu öne sürdü.


Başbakan, terörü yüceltme adı altında yeni bir suç tanımı yaratan yasayla ilgili olarak şunları söyledi:


“İnsanların terörü yüceltmesi engellenmeli. Bunun ifade özgürlüğünü engellediğini söyleyebilirsiniz. Ancak nefretin teşvik edilmesi gerçek hayatta insanlara zarar veriyor. Suç şebekelerinin hareket alanını daraltmak için kurulan Örgütlü Suçlarla Mücadele Birimi, 1 Nisan’da geniş yetkilerle faaliyete geçtiği zaman da benzer suçlamalar gelecek. Ancak bu tür yetkiler olmadan polisin başarılı olması mümkün değil.”

788540cookie-checkBlair, özgürlükleri koruyormuş…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.