Blair’in halefi Brown hazırlanıyor

İngiltere’de adının önüne “Yeni” kelimesini ekleyerek üçüncü yol çizgiziyle daha sağa kayan İşçi Partisi’nde, lider değişikli uzun süredir gündemdeydi. İşçi Partisi’nde üçüncü kez genel seçimleri kazanmasına karşın Tony Blair, önceden verdiği sözü tutarak koltuğu yıpranmamış bir isim olan Maliye Bakanı Brown’a devretmesi isteniyordu.


Siyasi yorumcular İşçi Partisi’nin yeni seçimlere mutlaka yeni lider ve yeni bir enerji ile gireceğine inanıyor. 
 
İngiltere’nin ciddi ekonomi gazetesi The Financial Times, konuyla ilgili şu yorumda bulundu:


“Hükümet Avam Kamarası’nda bu hafta başta kimlik kartları olmak üzere, bir dizi zor oylamadan geçmeye hazırlanırken; Maliye Bakanı aralarında güvenlik, çevre ve imar da olmak üzere bir dizi konuda kararları Başbakan’la birlikte aldıklarını söyledi. Ancak Gordon Brown, iki başlı liderlik konusunda ortada herhangi bir anlaşmanın bulunmadığında ısrar etti.”


Gazete Brown’un lider rolü oynamaya başladığını da şu yorumuyla belirtti;


“Brown, Muhafazakar Parti lideri David Cameron karşısında dişli bir rakip olduğunu göstermek ve tabanını genişletmek üzere yaptığı konuşmalar dizisine bugün de devam edecek ve İşçi Partisi’nin kendi içindeki muhaliflerini ve muhalefet partilerini terörle mücadele yetkileri ile kimlik kartları konularında siyasi oyunlara başvurmamaları konusunda uyaracak.”

788100cookie-checkBlair’in halefi Brown hazırlanıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.