Blunkett’in aşkı müzikal oldu

Blunkett’in evli bir yayımcı olan Kimberly Quinn’le yaşadığı ilişki ve onun hamile olması günlerce basını meşgul etmişti.


Medya eski bakanın yaşamının müzikal yapılmasını yorumlarken şunları yazdı:


“Doğuştan kör olan bakan, sevgilisi ve onun kacası ile olan ve basında bir fotoroman dizisine dönüştürülen ilişkileri bir müzikal için bütün öğeleri taşıyor. Engilli olmasına rağmen büyük bir azim ve kararlılıkla politik yaşamını sürdürmesi ve içişleri bakanlığına kadar yükselmesiyle Blunkett,  çağdaş bir mitosun bir kahramanına benzer.


Tam bu noktada yaşadığı fırtınalı aşk yaşamı ise neredeyse bir Yunan tragedyasını andırır. Kimberly ile olan ilişkisinin bitmesi ancak buna rağmen doğacak olan çocuğun babalık hakları için ısrar eden, hatta bu amaçla mahkemeye vuran Blunkett, DNA sonuçlarının olumsuz çıkmasıyla yıkılmıştır.”


Müzikali yazan Ginny Dougary, hikayenin içinde eski ve modern öğelerin birlikte varolduğuna dikkat çekti. Dougary, “Gerçekte, günümüz siyasetinin ve politikacıların trajikomik yaşam hikayelerinden bir kesittir. Bu anlamda evrensel bir özelliği vardır. Ülkelerin kaderlerini ellerinde tutan, insanları ölüme yollayan, öldüren, her gün yaşamsal kararlar alan politikacıların, medyanın iki boyutlu görüntüleri arkasında, aslında sıradan bir kişiden farkları olmadıklarının hikayeleştirilmesidir.” diye konuştu.


Edinburgh Festivali’nde sahnelenmek üzere hazırlanmasına rağmen, prodüktörleri müzikali 5 Mayıs seçimleri öncesinde Londra’da sahnelemek istediklerini belirttiler.

780200cookie-checkBlunkett’in aşkı müzikal oldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.