Bombacılar neden hep Adıyamanlı?

AKP’ye yakın kesim, sorunun “dini eğitimin yeterince verilmemesi ve fazlaca özgürlükçü sistem”den kaynaklandığı iddiasında. CHP milletvekili adayı Sıddık Şahin ile HDP milletvekili Behçet Yıldırım ise “Adıyaman’da IŞİD’in faaliyetlerine göz yumuldu” diyor.

CHP milletvekili adayı Sıddık Şahin: Yıllardan beri Adıyaman, iktidar partisine çok ciddi destekler verdi. Bu desteğin karşılığı olarak Adıyaman’a ekonomik yatırımlar anlamında hiçbir girdisi olmadı. Yoksulluk ve işsizlik nedeniyle bir takım gençler bu tür odakların maşası oldu. Cazip imkânlar da sunuyorlar. En büyük etken bu gençlerimizin bu girdaba girmesinin sebebi ekonomiktir. Adıyaman barış kentiydi, ama bu olaylar nedeniyle kent zarar görüyor. (Devletin sorumluluğu yok mu sorusuna) Zaten son yıllarda diğer yerlerde olduğu gibi Adıyaman’da da bu IŞİD meselesinde bir esneklik vardı. Bu tür IŞİD’çi faaliyetlere göz yumuldu.

HDP milletvekili Behçet Yıldırım: Türkiye’nin politikası ile paraleldir Adıyaman’da yaşananlar. IŞİD’in Kürtlere düşman anlayışı ile paraleldir bu. IŞİD yapılanmasına burada da göz yumulmuş…Ailelerin çırpınışları var, bizim soru önergelerimiz var, CHP’nin raporu var ama kimse bizi dikkate almak istemedi. Devlet tarafından kollama var. Adıyaman halkanı bundan ayrı tutmak lazım. Adıyaman bu durumdan rahatsız.

Adıyaman Barosu Başkanı Hasan Demir: Adıyaman’ın yüzde 85’inin Kürt olmasına karşın teröre bulaşmaması birilerini rahatsız ediyor. Fakirlik diz boyu. Baraj yapılması nedeniyle köyleri sular altında kalanlar kente geldi. Eğitimsizliğin ve işsizliğin verdiği sıkıntılar nedeniyle gençler boşluğa düştü. Bana göre dini eğitim gençlere doğru şekilde verilmiyor. Bilgi eksikliği nedeniyle dini hassasiyetleri olan bu gençler IŞİD gibi örgütlerin ağına düştü.

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu: Adıyaman huzur kenti. Ama nedense son bir kaç yıldır Adıyaman’ı buraya çekiyorlar. Dün havaalanında işadamları buraya nasıl nasıl geleceğiz dediler. İşadamları Adıyaman’a gelmez oldu. Gelenler de tedirgin. Olaylar Adıyaman ticaretine zarar veriyor.

Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ziya Duranay: Aile olarak kendi gençlerine sahip çıkıp duyarlılık gösteremedik. Bir de eğitim sisteminden kaynaklanıyor. Özgürlük özgürlük nereye kadar. Eskiden bir öğretmen, öğrencinin kulağını çektiğinde tırnaklarına cetvel vurunca kanı hareketleniyordu. Şimdi özgürlük diye diye öğretmenine karşısına çıkıyorlar. Yanlış şeyler. Alican Uludağ / Cumhuriyet

1467030cookie-checkBombacılar neden hep Adıyamanlı?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.