Bor madenleri satılıyor mu?

İngiliz vatandaşı Ekonomiden sorumlu Bakanların gidecekleri bir ülkeleri var. Peki, Türk insanının gideceği bir yer var mı ?


TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nden bir mail aldım. Sıkı durun, koltuğunuza ya da bilgisayarınıza sıkı sıkıya yapışın ve yavaş yavaş okuyun.
Türkiye satılıyor değil, satılmış da haberimiz yokmuş.
Türk Telekom’u, Arap'lar almış. Telsim İngiliz'e teslim olmuş. Kuşadası Limani Israilli'ninmiş. İzmir Limanı artık Hong Konglu'nun malı. Araç muayene işini de Almanlar kapmış. Bitmedi devam ediyor.


Başak Sigorta Fransız'a satılmış. Adabank’ı Kuveytli kapmış. İnanmazsanız inanmayın ama, İETT Garaji Dubaili'nin artık. Avea Lübnanlı'ya gitmiş. Zavallı Petkim ise Ermeni'ye teslim olmuş. (Kazak'a sattık demişler, Kazağı  çıkarıp atmışlar, Ermeniye verildiği ortaya çıkmış). Bitti mi sanıyorsunuz.


Rakı, aslan sütü, Amerikalı'nin olmuş. Türk rakısı yok artık, Amerikan rakısı içeceksiniz. Finansbank, Yunanlıya paketlenmiş. Oyakbank’ı Hollandalı iç etmiş. Denizbank da Belçikalı’ya gitmiş. Türkiye Finans, Kuveytli'ye emanet. TEB Fransız'ın malı artık. Cbank Israilli. MNG Bank Lübnanlı. Alternatif Bank Yunanlı. Dışbank Hollandalı. Şekerbank Kazak. Yapı Kredi'nin yarısı İtalyan. Ülke parsel parsel satılmış, Türke bir şey kalmamış. Bitti sanmayın. Devam edelim.


Türkcell'in yarısı Finli ve Rus'un olmuş. Beymen'in  ve Garanti’nin yarısı Amerikalı olmuş. Enerjisa'nın yarısını Avusturyalı almış. Eczacıbaşı İlaç’ı Çekler kapmış. İzocam Fransız bayrağı çekmiş. TGRT(Fox) artık Amerikalı. Demirdöküm Alman olmuş. Döktas Fransız kalmış. Super FM Kanada havası çalıyor. Bunların hepsi Türk malıydı. Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’ne göre, bunların hepsi sadece 4.5 yil once Türk malıydı.


Şimdi sıra Etibank’a gelmiş. Bor madeni ve Etibank. Gerçek değeri 9 trilyon dolar olan ve bor işletme hakkına sahip tek kuruluş olan Etibank özelleştirilecek. Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, Etibank’ın 40 milyon dolara özelleştirileceğini iddia ederek hepinizi bu konuya duyarlı olmaya çağırıyor.
Bor deyip de geçmeyin. Bakın Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi ne diyor bakınız:  Borla çalışan araba üretildi, Türkiye kıskaçta. Arabayı bor madeniyle calışıtıracak patentli 600 proje varmış. Türkiye, dünya bor rezervinin yüzde 70`ine sahip ve uluslararası tröstler, Turkiye uyanmadan bu kaynağı ele geçirmeyi planlıyorlarmış.


Uyanın. Uyandığınızda belki ülkeniz satılmış olacak, ama yine de uyanın.

710810cookie-checkBor madenleri satılıyor mu?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.