Bornova’ya kül yağıyor

Bornova’ya kül yağmuru başladı.


Alınan bilgiye göre, Manisa-İzmir kara yolu üzerindeki Turgutalp yerleşim birimi yakınında bulunan ormanlık alanda bu sabah yeniden başlayan yangın nedeniyle Karakoca köyünde yaşlı ve engellilere yönelik tahliye işlemlerine başlandı.


Rüzgarın yön değiştirmesi nedeniyle İzmir’in yerleşim yerlerini de tehdit etmeye başlayan yangının genişleyerek devam ettiği öğrenildi. İzmir Sabuncubeli mevkisine yakın Yakaköy ve Çiçekli köylerini tehdit eden yangın nedeniyle boşaltma çalışmalarına başlanırken, Bornova semtinde kül yağmuru izlendi, kent merkezinde bulutların rengi değişti.


Bu arada, yangına müdahale eden Sabuncubeli’ndeki söndürme ekibinden 3 kişi dumandan zehirlendi. Görevliler, Manisa Devlet Hastanesine sevk edildi.


Orman yangınına 7 helikopter ile Orman Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait 2 uçakla havadan müdahaleye çalışılırken, 500’e yakın orman görevlisi mücadeleyi sürdürüyor.


“YANGININ NEDENİ SABOTAJ”


İZMİR – Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Manisa’daki orman yangınının sabotaj nedeniyle çıktığını ve yaklaşık 300-350 hektarlık alanda etkili olduğunu ancak hava kararmadan kontrol altına alınabileceğini söyledi.


Manisa’da başlayan ve İzmir sınırında etkili olan orman yangını nedeniyle geldiği bölgede incelemelerde bulunan Pepe, geçen pazar günü Manisa’nın Karakoca köyünde ilk yangının çıktığını, ardından üst üste meydana gelen 4 yangının 200-300 metre aralıklarla gerçekleştiğinin belirlendiğini, yangın çıkan alanların ana yola ve yerleşim bölgelerine çok yakın olduğunu ifade etti.


Alevlerin öncelikle yerleşim yerlerine sıçramaması için gerekli tedbirleri aldıklarını belirten Bakan Pepe, yangının 300-350 hektarlık alanda etkili olduğunu belirtti.


Bakan Pepe, Manisa’daki yangının bazı noktalarda kontrol altına alındığını, Beşyol mevkisinde sıkıntının sürdüğünü ancak hava kararıncaya kadar kontrolün sağlanabileceğini belirtti.


Yangın nedeniyle şimdiye kadar hiç kimsenin gözaltına alınmadığını kaydeden Bakan Pepe, yanan alanların yıl içinde ağaçlandırılacağını sözlerine ekledi.


 


 


 



 
 

1046900cookie-checkBornova’ya kül yağıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.