“İş bırakma” eylemi başladı

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Mustafa Kumlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 işçi ve memur konfederasyonunun aldığı karar doğrultusunda saat 08.00 itibariyle çalışanların, ”Anayasa’nın kendilerine tanıdığını çalışmama hakkını” kullanmaya başladıklarını söyledi.

Eylem kararına ortak olan tüm konfederasyonların en yüksek katılımı sağlama konusunda teşkilatlarını bilgilendirdiklerini ifade eden Kumlu, şöyle konuştu:

”Eylemimiz diğer işçi ve memur konfederasyonlarının da desteği ve katılımıyla başlamıştır. Bu çağrıya kulak veren, Tekel işçilerinin sorununu kendi sorunuymuş gibi gören tüm işçilere, memurlara teşekkür ediyorum. Eylemimiz akşam saat 17.00’a kadar sürecektir. Bu süreçte başından beri bize destek olan, bugün de bize anlayış gösteren halkımıza teşekkür ediyorum. Unutulmaması gereken, bu eylem, taleplerimizin kabul edilmesi yönünde önemli bir uyarıdır. Umuyorum ki hükümet bu uyarıyı dikkate alacaktır.”

Karar doğrultusunda eyleme katılan konfederasyonlar, illerde kararlaştırılan ortak etkinliklere katılacak.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Mustafa Kumlu ve Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, eylemlerinin 52. günündeki Tekel işçilerini ziyaret edecek. Kumlu, Türk-İş Genel Merkezi önünde Tekel işçilerine hitap edecek.

Ayrıca eyleme katılacak DİSK, KESK ve meslek örgütlerinin üyeleri, Kızılay Ziya Gökalp Caddesinde toplanıp basın açıklaması yapacak.

BAŞKENTTE METRO SEFERLERİNDE AKSAMA

Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Halkevleri üyesi bir grubun, metro sisteminin çalışmasını engellediğini öne sürdü.
Halkevleri üyesi bir grubun, TEKEL işçilerine destek vermek amacıyla metro sisteminin çalışmasını engellediğini ileri süren belediye yetkilileri, güvenlik güçlerinden yardım istediklerini kaydettiler.

İLGİLİ ARAŞTIRMA: Tekel işçisinin talebi ve verilen

1233000cookie-check“İş bırakma” eylemi başladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.