Bravo KTHY

KTHY’den yapılan açıklamada, uçuş emniyeti ve yolcu güvenliğinin ana kriter olduğu söz konusu habersiz uçak başı değerlendirmelerde, uçağın fiziki durumu, kokpit ve kabin ekibi denetimleri, uçağın kabin durumu ve uçağın teknik değerlendirmesinin yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, Kuzey operasyonu dahil uçulan 40’tan fazla meydanda Sivil Havacılık Otoriteleri tarafından yapılan bu denetlemelerde özellikle İtalya uçuşlarında hemen hemen her inişi takiben denetleme yapılırken, Avrupa Birliği’ndeki tüm denetlemelerin aktarıldığı data banktan çıkan bu sonuç ile KTHY’nin, 17 Türk şirketleri arasında Avrupa’ya uçan en güvenli ve operasyon gerekliliklerini yerine getiren havayolu şirketi olduğu kaydedildi.

KTHY açıklamasında, en düşük puanın en başarılı olarak görüldüğü değerlendirmelerde KTHY, 0,18’lik bulgu oranını elde ederken, AB ülkeleri içerisinde dahi çok düşük olan bu bulgu oranının Türkiye Cumhuriyeti ortalaması 0,64 olduğu ifade edildi.
Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) standartları arasında yer alan ve operasyonel anlamda havayolu şirketleri açısından en önemli prestij olarak görülen SAFA değerlendirmelerinde toplam 54 maddeye göre değerlendirmeler yapıldığı aktarılan açıklamada, bu maddelerin tamamına yakınında Kıbrıs Türk Hava Yolları uçaklarında sıfır bulgu tespit edildi.

ATAKAN

KTHY Yönetim Kurulu Başkanı Erol Atakan, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, 2009 yılında KTHY’nin en önemli hedefleri arasında yer alan bu denetlemelerde amaçlanan hedefe en üst düzeyde ulaşıldığını belirtti.

Atakan, SHGM’nde de memnuniyet yaratan bu başarı için belirlenen plan çerçevesinde Yer İşletme Operasyon denetlemelerinin birçok meydanda yapıldığını, buna ek olarak da KTHY uçaklarına gerek Ercan’da, gerekse Türkiye’deki birçok meydanda saat mevhumu gözetilmeksizin KTHY Kalite Başkanlığı tarafından habersiz denetlemeler yapılarak başarının öngörüldüğünü anlattı.

Atakan, KTHY’nin yaşadığı mali zorlukların üstesinden gelmek için çabalarını yoğun bir şekilde sürdürürken, uçakların ve yolcuların güvenliğinin her zaman en önemli öncelikleri olduğunu vurgulayarak, uçaklarının güvenliğinin uluslararası saygın kuruluşlar tarafından da tescil edilmiş olmasının gururunu yaşadıklarını kaydetti.

Uçuş operasyonlarına yönelik olarak gerek kokpit, gerek teknik, gerek kabin, gerek operasyon yer personeli, gerekse ilgili yöneticilerin konuya ilişkin hassasiyetleri ile bu hedeflere ekip olarak ulaşıldığına dikkat çeken Atakan, söz konusu başarıda ilgili tüm birimlerinin birlikte titizlikle çalışmanın, kendi bünyelerinde de gerekli tüm denetimleri ve hazırlıkları yapmanın etkili olduğunu belirtti ve tüm birimlere teşekkür etti.

Atakan, ayrıca göreve geldiği günden itibaren KTHY’ye önemli düzeyde zamanını ayıran ve milli havayolunu içinde bulunduğu zor durumdan çıkarmak için yoğun çaba harcayan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy’a teşekkür etti.

EKŞİ

KTHY Genel Müdürü Bilal Ekşi de, KTHY’nin yolcularının güvenliğini maksimum düzeyde sağlamak için yoğun çaba harcayan tüm personelinin kuruma olan bağlılığı ve çalışma azmini takdir ettiğini ve bundan memnuniyet duyduğunu belirterek, “KTHY’nin SAFA değerlendirmelerinde birincilik elde etmesi gurur verici” olduğunu kaydetti.

829070cookie-checkBravo KTHY

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.