Brown yıkılmadı ayakta

İngiltere basını Brown’un “şimdilik” koltuklarını korumasına karşın Eylül ayında aynı tartışmalarla karşılaşacağını öne sürdü. Basında yer alan yazıların özeti şöyle:

THE TİMES: Ne bir lider var ne de fikirleri: Parti Cehennemin Kapılarında. Bu, yaşayan ölülerin hükümetidir, bir zombi yönetimidir, yıkıma uğramış, bölünmüş ve bir hedeften yoksundur. Başbakan yara aldı ama ölmedi. Görevi başında ama iktidarda değil.

THE FİNANCİAL TİMES: Darbe girişimi bozguna uğradı” derken, İşçi Partisi içindeki isyancıların başbakan Brown’ı, sonbahardaki parti kongresi sırasında gönderme umutlarını kaybetmediklerini yazıyor.

THE DAILY TELEGRAPH: Gordon Brown’ı devirmeye kimsenin cesaretinin yetmedi. İşçi Partisi’nin Avrupa’daki korkunç seçim sonuçlarına rağmen, kimse kalkıp da Başbakanı devirmeyi örgütleyecek cesareti gösteremedi. İŞçi Partisi içindeki Brown’cular ve hizipçiler Eylül’deki kongreye hazırlanacaklar…

BAŞBAKAN KİM OLABİLİR?

The Financial Times’a göre Brown’ın yerine genel seçimlere yetişecek şekilde İçişleri Bakanı Alan Johnson getirilebilir.

The Independent ise manşetten yer verdiği haberde yeni bir anketin sonuçlarına göre İşçi Partisi’nin beklentilerini yeni bir lider değiştirebilir ve bu lider Alan Johnson olabilir.

Anket, “İşçi Partisi’nde Jack Straw, David Miliband gibi isimlerle Brown’la olacağından daha iyi sonuçlar elde edebilir” sonucuna ulaşıyor.

1494160cookie-checkBrown yıkılmadı ayakta

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.