Brown'a etme bulma dünyası

İngiltere'de iktidardaki İşçi Partisi içindeki kaynaşma sürüyor… Parti içindeki huzursuzluk Dışişleri Bakanı David Milliband'ın bir basın toplantısında liderlikte değişim gereğini ima etmesiyle iyice su yüzüne çıktı.


The Times gazetesi bugünkü manşet haberinde, parti içinde aralarında bazı eski bakanların da bulunduğu bir kanadın, Başbakan Gordon Brown'u liderlikten istifaya zorlamak için yeni adımlar atmaya hazırlandığını yazdı.


The Times başyazısında da, "Eğer İşçi Partisi lider değiştirecekse, bunun ardından seçmene gidip yeniden yetki istemesi gerekir" diye yazdı.


Financial Times aynı haberi, "Blairciler Brown'un suyunu kaynatacak" başlığıyla duyurdu.


The Independent gazetesi yazarlarından Bruce Anderson ise, aynı konudaki makalesinde iç siyasetteki bu son gelişmeleri şöyle yorumladı:


"İşçi Partisi kendi kendisini imha ederken, muhalefetteki muhafazakarlar ne kadar şanslı olduklarına inanamıyorlar. İşçi Partisi kendi liderine saldırıyor. Siyasi delilik bu. Ana muhalefet partisi toptan Akdeniz kıyılarında güneşli bir yere tatile gidebilir ve sahilde İşçi Partisi'nin uğradığı son felaketlerin dedikodusunu yapıp keyif çatabilir. Çünkü muhalefete gerek kalmadı. İşçi Partisi siyasi ivmeyi Muhafazakar Partiye kaptırdı. 15 yıllık muhalefetten sonra toparlanıyorlar. Ve onlara puanı İşçi Partili politikacılar kazandırıyor. Gordon Brown bu bataklıktan çıkmak istiyorsa, artık hangi mesajla kamuoyu önüne çıkacağına biran önce karar verip, şimdiye kadarki en büyük savaşını vermeye hazırlanmalı."


The Independent yazarı, Brown'un, bir nebze onuru ve kendine saygısı varsa, kendisi hakkında eleştirel sözler sarfeden Dışişleri Bakanı David Milliband'ı görevinden alması gerektiğini de savundu.

814590cookie-checkBrown'a etme bulma dünyası

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.