Brown’a muhalefetten ‘Hodri meydan!’

Partisinin yeni bir seçime hazır olduğunu vurgulayan Cameron, modern muhafazakarların eskimiş, sinik İşçi Partisi’nin üstesinden geleceğini öne sürdü.


Muhafazakar Parti konferansının kapanışında konuşan Cameron, ulusal basının gündemindeki “İşçi Partisi’nin muhafazakarları en güçsüz ve dağınık anında yakalayarak yıl sonunda seçime gitme planlarına” karşı meydan okuyarak “Halkın karar vermesine izin verin” dedi.


ERKEN SEÇİM 1 KASIM’DA MI?


İngiltere siyasetini saran erken seçim rüzgarları ulusal basında “şimdiye kadar bir spekülasyon iken artık kaçınılmaz bir gelişme” olarak değerlendirildi.


İşçi Partisine yakın Guardian gazetesi henüz resmi herhangi bir açıklama olmamasına rağmen “1 Kasım için geriye sayma başladı…” diyerek tarih konusunda öngörüde bulundu.


Gazete Başbakan Gordon Brown’un, haftaya Salı günü parlamentoda erken seçim tarihini 1 Kasım olarak açıklayacağını yazdı. Diğer gazetelerde Brown’un bir ihtimalle 8 Kasım tarihini de seçebileceğini belirtiyorlar. Ama artık tüm gazeteler, erken seçime kesin gözüyle bakıyor.



MUHALEFET HAVAYA GİRDİ


Muhafazakar Parti’nin devam eden yıllık kongresinde gün be gün ana hatları çizilen politikaları seçim manifestosu niteliğindeydi…


The Times gazetesi, Muhafazakar partinin, vergi kesintisi vaadlerini öne çıkardığını yazarken muhafazakar partiye yakın The Daily Telegraph gazetesinde ise ana muhalefetin, muhtemel bir seçim kampanyasında öne çıkaracağı belli başlı politikalarını şöyle saydı:


“Göçmen sayısının azaltılması, polisin güçlendirilmesi, yeni AB sözleşmesinin referanduma sunulması, Irak politikası…”


FOTOĞRAF: Muhafazakar Parti lideri David Cameron

805660cookie-checkBrown’a muhalefetten ‘Hodri meydan!’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.