Brown’a sitem mektubu

Başbakan Gordon Brown’a gönderilen mektupta başbakanın Oram davasının Londra’daki İstinaf Mahkemesinde görüşülmeye başlanacağı 11 Kasım’da Hristofyas ile görüşmesini iptal etmesi ve Kıbrıslı Türkler’e daha duyarlı yaklaşmasını istedi.

Ambargolular Başkanı Fevzi Hüseyin Başbakan’ın kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını öne sürerek, “Başbakan’ın randevusu ve Orams davasının aynı tarihte olması yargıya siyasi ve yanlış mesajlar iletmektedir” dedi.

YDKTD/ATCA İngiltere Başkanı Çetin Ramadan da, “İngiliz Hükümeti ve AB çok iyi bilmeliler ki Kıbrıslı Türkler kenara çekilip insanların İngiltere ya da KKTC’deki evlerini talep etmelerine izin vermeyeceklerdir. Bu çatışma nedeniyle yeterince sıkıntı çektik ve haklarımız için mücadele etmeye hazırız. Eğer Sayın Brown ve diğer AB liderleri Kıbrıs’a yardım etmek istiyorlarsa o zaman iki taraftan birini tuttuklarını ima eden hareketlerden çekinmelidirler. Her iki taraf da acı çekmiştir, her iki tarafın hakları ve ihtiyaçları vardır ve Avrupa’nın da bunu fark etmesinin zamanı gelmiştir” diye konuştu.

Ambargolular ve YDKTD ile diğer Kıbrıslı Türk dernekleri 12 Kasım günü davanın görüşüleceği Yüksek Mahkeme dışında nöbet tutacaklarını açıkladılar. Açıklamada nöbet boyunca Orams çiftine moral desteği verecekleri ve KKTC’ye yatırım yapan yabancıların haklarının da savunulacağı belirtildi.

826660cookie-checkBrown’a sitem mektubu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.