Brown’ın 2008 kararları gerginlik yaratabilir

İngiltere’nin ciddi pazar gazetelerinden The Observer, İngiltere Başbakanı Gordon Brown’ın 2008 yılına ilişkin öngörülerini manşetine taşıdı. 


Brown, gazeteye verdiği mülakatta 2008 yılında alınması gereken ciddi politik kararlar bulunduğunu belirtti. Gazete bu konuların bazılarını şöyle sıraladı:


“Hükümet muhtemelen Salı günü yeni nesil nükleer enerji santrallerine izin verebilecek. Brown’ın bu konu hakkındaki tavrı yeni siyasi tartışmalara malzeme olabilir.


Brown, ülkede üç milyon yeni konut inşa edilmesi hedefine ulaşmak için bazı tartışmalı planlama değişikliklerine devam edecek. Bu da muhafazakârları kızdırabilir.”


Observer gazetesi “Çevrecilerin itirazlarına rağmen bazı büyük altyapı projelerine girişilmesi” kararının da 2008 yılında Gordon Brown’ın karşı karşıya olduğu zor kararlar arasında yer aldığını belirtiyor.


Gazetenin aktardığına göre Brown ayrıca ekonomik anlamda da 2008 yılının kredi sıkışıklığının test edilmesi açısından ciddi bir sınav niteliğinde olduğu uyarısında bulundu, ancak İngiltere’nin olası güçlüklere karşı hazırlıklı olduğunu söyledi.


FOTOĞRAF (Faruk Eskioğlu çekti): Başbakan Gordon Brown

808600cookie-checkBrown’ın 2008 kararları gerginlik yaratabilir

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.