BTKD’den 2’nci Eğitim Sempozyumu

BTKD, 26 Subat 2005 cumartesi günü SOAS’da (The School of Oriental and African Studies) Dr.Bengisu Rona’nın yöneteceği bir; “Eğitim Sempozyumu” düzenleyecek. Ücretsiz olarak izlenebilecek 2. Eğitim Sempozyumu’nun dili  İngilizce olacak.


Sempozyuma Londra’da yaşayan öğretmen ve akademisyenlerimizin yanısıra, Kuzey Hackney ve Stoke Newington Milletvekili Ms. Diane Abbot, Haringey, Islington gibi Türklerin yoğun olarak yaşadıkları bölgelerdeki belediyelerin konu ile ilgili uzmanlarının katılacağı açıklandı.


BTKD’den Mihrişah Safa’nın yaptığı açıklamada 26 Şubat Eğitim Sempozyumunun ağırlığı daha çok eğitimde çözüm önerileri üzerinde olacağı belirtildi. Açıklamada; “Akademik çalışmalar ile uygulama arasındaki korelasyon, bu bağlamda belediyelerin ve hükümetin çözüm önerileri, uygulamaları ele alınacak. İlk panelde sorunun çözümüne yönelik Proje Grubu oluşturulması önerilmisti. Bu sempozyumda; oluşturulan Proje Grubu açıklanacak” denildi.


Safa vatandaşların sempozyuma ilgi göstermelerini isteyerek, “Eğitim sorununu sahiplendiğinize, sempozyuma katılmak ve üreteceğiniz fikirlerinizle katkıda bulunmak isteyeceğinize inaniyoruz. Etkinliğimizi yakınlarınıza da duyurmak ve onların da katılımını sağlamak konusunda göstereceğiniz çabaya şimdiden teşekkür ediyor, hepinizi bekliyoruz” dedi.


Eğitim Sempozyumu’nun ilkine Türkiye’nin Londra Büyükelçisi konuşmacı olarak katılmış ve Türk öğrencilerinin başarı durumu ve başarıyı etkileyen faktörler ele alınmıştı. Panel’in ilgi görmesi üzerine ikincisinin düzenlenmesi de kararlaştırılmıştı.


Adres: SOAS – Thornhaugh Street Russell Square, London WC1H 0XG) Khalili Lecture Theatre Ana bina
Saat: 14:00-17:00
Program :
14:00 – 14: 05 BTKD Başkanının Açılış Konuşması,
14:05 – 14:10 Egitim Projesi Grubunun Açıklanması,
14:10 – 15:30 Panel
Yöneten: Dr. Bengisu Rona (SOAS)
Konuşmacılar:
Diane Abbott (Kuzey Hackney ve Stoke Newington Milletvekili)
Kelami Dedezade (Harringay Bolgesi Egitim Müfettişi)
Semra Eren Nijhar (Arastırmacı sosyolog)
Dr. Isa Tozun ( London Metropolitan Universitesi )
Dr. Ihsan Yılmaz ( SOAS )
Ms Sharon Shoesmith ( Haringey Belediyesi Egitim Bolümü Başkanı)
Mr. Graham Smith (Islington Belediyesi -EMAS )
Akmen Ali Sıtkı (Türk Dili ve Kültürü Okulları Konsorsiyum Başkanı)


 

778120cookie-checkBTKD’den 2’nci Eğitim Sempozyumu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.