BTKD’den ‘Ağır Roman’lı etkinlik

Müziği Fahir Atakoğlu’na, koreoğrafisi Aysun Aslan’a ait olan İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin “Agır Roman”dans tiyatrosunu Sanat Danışmanı Figen Phelps önderliğiyle gösterime sunulacak. Yönetmen Aysun Aslan’ın da geceye katılacağı ve kadınlarla sohbet toplantısı yapacağı belirtildi.


BTKD’den yapılan açıklamaya göre; The School of Oriental and African Studies’teki (SOAS) kültür etkinliğinde İstanbul Devlet Opera ve Bale Sanatçısı Figen Phelps de Türkiye’de bale sanatının tarihçesini anlatan bir konuşması ve kısa bir belgesel film ile saat 18.00 de başlayacak. İki perdelik Ağır Roman dans tiyatrosunun video gösterisiyle devam edecek ve 21.00’de kokteyl ile sona erecek.


Etkinliğin giriş ücreti 10 Sterlin (öğrencilere 5 Sterlin) olarak saptandığı ve gelirin de her zaman olduğu gibi Türkiye’de eğitim ile ilgili bir bağış olarak değerlendirileceği belirtildi.


AĞIR ROMAN


Metin Kaçan’in 90’lara damgasını vuran ve Mustafa Altıoklar tarafından beyazperdeye aktarıldığında da büyük ses getiren yapıtı “Agır Roman”, İstanbul’un merkeze en yakın varoşlarından Dolapdere’deki Kolera Sokağı’nda bir kültür metropolünün tam ortasında ama çok uzağında yaşanan farklı bir atmosferin insanlarının hikayesidir. Gli Gli Salih ve kendisi gibi sistemle iletişim kuramayan, kendi koydukları kurallarla yaşayan, alışılmış kalıpların dışındaki bir yığın toplum dısı insanların dünyasındaki fırtınaları konu alır.


Tarih : 5 Ocak 2006
Yer  : The School of Oriental and African Studies
  Khalili Lecture Theatre
   (Ana binanın en alt katında olan konferans salonu)
Thornhaugh Street
Russell Square
London WC1H 0XG
United Kingdom
Telephone: +44 (0)20 7637 2388
En yakın metro istasyonları Russell Square, Euston ve Euston Square
Saat : 18.00 – 21.00
17 Mill Court, Braintree Essex CM7 3RH, www.btkd.org.uk, [email protected]


FOTOĞRAF: Figen Phelps, Turkiye’de balenin kurucusu Dame Nanette de Valoit ile  

786250cookie-checkBTKD’den ‘Ağır Roman’lı etkinlik

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.