‘Bu asker yorgun neden vurmuyorsunuz’

Diyarbakır’da 13 askerin şehit olmasıyla ilgilli ilk bilgiler Başbakanlık’a ulaştı. Yaralı askerlerin ifadelerinden oluşturulan ilk rapora göre PKK uzun süre izledi ve yorgun düşmelerini bekledi.

PKK’nın Diyarbakır’da 9 Temmuz’da 2’si asker 3 kişiyi kaçırması sonrasında Jandarma’ya bağlı 12 tim arazi tarama çalışmalarına başladı.

Timler 43 derece sıcaklıkta, 40 kilogram teçhizatla 4 gün boyunca aralıksız yürütüldü.

14 Temmuz Perşembe günü öğleden sonra saat 14:00’de teröristlerden telsiz kesmesi duyumu geldi ve PKK militanlarının konuşmalarında “Bu asker yorgun, neden vurmuyorsunuz ?” dediği belirtildi.

Kayıtlara alınan bu anons üzerine alarm durumuna geçildi. Saat 14:20’de yapılan ” Dikkat bölgede telsiz kestirmesi var” uyarısından 20 dakika sonra 14:40’ta çatışma başladı.

PKK ilk ateşi uzun namlulu silahlarla geldi. Bu arada teröristler jandarma timine 50 metreye kadar yaklaştı ve arka arkaya el bombaları attı. Daha sonra da roketatar saldırısı başladı.

El bombası ve roketatarlı saldırı sonrasında insan boyuna ulaşan kuru otlar tutuştu. Asker geri çekilmeye çalıştı. Yangın büyüyünce 65-70 asker dar bir alana sıkışıp kaldı. Helikopterlerin bölgeye gitmesi 16.00’yı buldu. Yangın alanından kurtulmaya çalışan askerlerin mevzide bıraktığı mühimmat patladı.

Şehit 13 askerin otopsi sonucunda ise tamamında kurşun yaraları belirlendi. Roket saldırısı sonucu yanan ve boyu bir metreyi aşan kuru otların arasında kalan yaralı askerlerin mevzilerden çekilemediği, alevlerin içinde hayatlarını kaybettikleri anlaşıldı.

1299820cookie-check‘Bu asker yorgun neden vurmuyorsunuz’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.